Hlavní obsah

Jakou kamarádku potřebujete podle vašeho znamení? Měla by vás doplňovat, ne být stejná jako vy

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší je najít si v životě takovou kamarádku, která vás bude doplňovat a posouvat tam, kde máte slabá místa. Co od svých přítelkyň potřebují ženy narozené v jednotlivých znameních zvěrokruhu?

Článek

Hledání kamarádek je složitý proces a také trochu alchymie – někdy si s někým padnete do oka na první dobrou, jindy je potřeba dlouhé vzájemné oťukávání, než věci zapadnou na své místo. Poradíme vám, jakou kamarádku potřebujete do života na základě toho, v jakém z dvanáctky znamení zvěrokruhu jste se narodily. Není totiž nic lepšího než mít po svém boku někoho, kdo vás bude vystrkovat z komfortní zóny a vyváží některé vaše nedostatky. Takže koho hledáte právě vy?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Ženy v Beranu umí být obrovsky netrpělivé a horkokrevné, vrhají se do věcí po hlavě a bez plánů, a často tak spláčou nad výdělkem. Pokud jste se tedy narodily v tomto znamení, potřebujete mít po svém boku někoho, kdo je klidný, stabilní, stojí nohama pevně na zemi a bude vás ukotvovat tam, kde zamíříte k nebesům příliš unáhleně. Také potřebujete někoho „splachovacího“, právě Beranům totiž často ve vzteku ujedou slova, která tak rozhodně nemyslí. V neposlední řadě musí jít ale o kamarádku hravou, která se umí pro věci nadchnout a pořádně si zablbnout. Přílišný poklid totiž Berani nesnesou.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Ženy v Býku umí být občas až příliš nevýbojné a v zajetí svých vyježděných kolejí, bojí se vystrčit nos a zkusit věci jinak. Potřebujete kamarádku, která je tak trochu „třeštiprdlo“ a nebojí se ničeho. Bude vás tahat do světa a za dobrodružstvím a nenechá vás moc dlouho sedět doma. Kromě toho by to měl být někdo, kdo umí improvizovat a spontánně se vrhat do věcí, které nemá zanesené v kalendáři dva měsíce předem. Na druhou stranu to musí být člověk sofistikovaný a na úrovni, protože dobré způsoby jsou pro Býky velmi důležité.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Býci potřebují kamarádku „třeštiprdlo“Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci u ničeho dlouho nevydrží, jakmile nasytí svou zvědavost, odchází o dům dál. Proto potřebujete kamarádku, která srší energií, nápady a jež vám do života bude neustále vnášet nové podněty. Jedině takový člověk vás nepřestane nudit. Stejně tak musí být dostatečně samostatná a schopná vídat se jen jednou za delší čas – Blíženci se často od svých blízkých vzdalují a zase se vrací po čase, který uznají za vhodný. Vaše přítelkyně musí být inteligentní a mít rozhled, intelektuální a filozofické debaty jsou pro vás v přátelství hodně zásadní, prostě si musíte mít co říct.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci umí být hodně přecitlivělí a opatrní, bojí se zkoušet nové věci a raději stále dokola opakují totéž, než aby se pustili za dobrodružstvím. Potřebujete tedy někoho, kdo vás odtáhne od domácího krbu a z nitra rodiny, jakkoli je vám v ní dobře – brzy zjistíte, že dát si čas od času oddech po boku kamarádky či kamarádek vás nabije novou energií. Potřebujete někoho, kdo bude velmi přímý a upřímný a řekne vám, kdy už to s citečky a ukřivděností trochu přeháníte. Zároveň ale také musí být vaše kamarádka diplomatka, která to nepřežene, protože některé věci Raci nevydýchají.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ženy ve Lvu hledají kamarádky, které k nim budou vzhlížet. Aspoň maličko. Potřebujete někoho, kdo vás bude obdivovat a kdo vás nezastíní. Na druhou stranu ale nehledejte žádného patolízala, z toho přátelství nebude. Najděte si takovou přítelkyni, která vám dokáže pěkně od plic říct, kdy už to přeháníte a máte nosánek trochu moc nahoru. Vaše kamarádka musí být dostatečně silnou osobností, aby zvládala existovat ve vašem stínu – a nedávala vám to sežrat.

Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Máta kamarádku Lvici? Pak víte, že musíte být lehce submisivníFoto: Josep Suria, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou někdy až příliš úzkostlivé, příliš perfekcionistické, organizované a upjaté. Občas se moc zavrtají do svého nalinkovaného světa a odmítají ho opustit. Měly byste si tedy najít k sobě někoho, kdo vám do tohohle pořádku a pedantství vtrhne se silou orkánu a všechno pořádně rozvíří. Někoho, kdo vám ukáže, že vylézt ze škatulek je skvělé. Nemusíte mít nervy třeba z toho, že vyjdete z domu nenamalované nebo s okem na punčoše. Na druhou stranu ta pravá kamarádka pro Pannu musí znát míru a nesmí tuhle její organizovanost zesměšňovat až příliš.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy potřebují po svém boku takovou kamarádku, která je dokáže postrčit k tomu, aby se rozhodly – aby nerozvažovaly donekonečna, protože na některých věcech tolik nesejde. Také potřebují někoho, kdo je tak trochu srovná – Váhy mají tendenci měnit se v křehké květinky, které se hroutí, když jde do tuhého. Najděte si kamarádku, jež vás podpoří, ale zároveň také profackuje, pokud budete až příliš něžnou vílou. Někdy věci prostě nejsou v harmonii. Naučte se je s pomocí své kamarádky zvládnout.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají tendence uzavírat se do sebe, nedat najevo nic ze svých emocí, i když se v nich všechno vaří a bublá. Pokud jste se narodily v tomto znamení, potřebujete si najít takovou kamarádku, která z vás umí věci vytáhnout, a umožní vám tak ventilovat, co ze sebe potřebujete dostat, ale samy to neumíte. Neměla by ale být vlezlá. Pokud se totiž někdo chce přátelit se Štírem, musí umět také jen tak sedět a mlčet a vyčkávat, poskytovat tichou oporu a vědět, že někdy se mluvit prostě nemusí. Což je pro některé lidi zcela nesplnitelné.

Foto: BearFotos, Shutterstock.com

Jestli jste se narodily ve znamení Štíra, potřebujete citlivou vrbu, které se budete moct svěřitFoto: BearFotos, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Na první pohled se zdá, že Střelci jsou naprosto bezproblémové znamení, které se snese s každým a spřátelí se také se všemi. Jejich otevřenost, přímost, veselá povaha z nich dělají ideální společníky pro všechny. Ale pozor. Pokud jste se jako ženy narodily ve Střelci, jistě dobře víte, že právě tahle vaše upřímnost je dvousečná a umíte druhým někdy dost ublížit. Hledejte si tedy takovou kamarádku, která má hroší kůži, silnou osobnost a splachovací povahu, aby se jí vaše přespříliš upřímné komentáře nedotkly, abyste kolem nemusely našlapovat po špičkách.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vážní a pracovití Kozorozi potřebují mít po svém boku někoho, kdo jim ukáže, že život není jen úsilí a makačka, ale i zábava a odpočinek. Samy se moc odvázat neumíte, takže se musíte obklopit přáteli, kteří vám s tím pomůžou a přimějí vás hodit si nohy nahoru nebo také čas od času udělat něco nezodpovědného. Někoho, kdo vám bude připomínat, že kráčet po jasně vytyčené cestě k úspěchu 24/7 je trochu nuda a život se musí i žít. Ovšem pozor, tahle kamarádka nesmí příliš tlačit na pilu a měla by také chápat vaši potřebu klidu a samoty.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Kreativní a nespoutaní Vodnáři jsou živlem, který se těžko krotí – někdy se ani zkrotit nedá. V první řadě si tedy hledejte kamarádku mezi podobně silnými osobnostmi, protože s někým, kdo je na druhých hodně závislý a tak trochu uťápnutý, prostě nevyjdete. Uklidňující element ale potřebujete, někoho, kdo vám dodá do bytí trochu stability a na koho se můžete spolehnout v krizi. Najděte si takovou kamarádku, která vás ukotví a pomůže vám občas plynout s proudem, abyste zase nabraly síly.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby s hlavou v oblacích a srdcem plných snů a přání potřebují někoho, kdo je uzemní, kdo je stáhne ze vzdušných zámků a uvede je do reality. Ovšem něžně – jste velmi citlivé a emotivní, a pokud se obklopíte příliš energickými, až neotesanými jedinci, bude vám to ubližovat a jen se stáhnete. Najděte si kamarádku, která k vám bude šetrná, ale nesmlouvavá. Nebude s vámi jednat v rukavičkách, ale pochopí, že se na vás nesmí spěchat. Zároveň musí jít o ženu dostatečně kreativní na to, aby vás bavilo s ní trávit čas.

Načítám