Lidský přístup ke zvířatům se za posledních několik let hodně změnil. Už dávno nejsou psi, kočky, ale i krávy, husy jen “věcí” plnící svou základní službu, ať už jde o hlídání majetku, lovení myší, stravování. Pro mnoho z nás jsou to domácí mazlíčci. V této kolonce může být jakýkoliv tvor. Povýšili jsme "němé" tváře mnohdy na stejnou úroveň jako člověka, ne-li nad něj, což někdo chápe, jiný kroutí hlavou.

Není to už tak trochu moc?

Kočárky, oblečky za desetitisíce, bačkůrky, parfémy, nejluxusnější pelíšky, pravidelné návštěvy psích salónů, vybrané pochutiny, co jsou mnohdy dražší než pokrmy pro člověka, nabídka ve zvířecím segmentu, speciálně pak psů, je skutečně rozmanitá. Někteří majitelé bývají “při zemi”, tu a tam sice parťáka rozmazlují, dopřejí mu něco výjimečného, ale stále v únosné a přijatelné míře. Pak tu jsou ti, co se nebojí jít proti proudu, čelit nechápavým pohledům a komentářům veřejnosti na úkor péče o svého milovaného kamaráda.

Trendy nalezneme v módě, bydlení, kosmetice, ale také ve zvířecí říši. Posledním velkým hitem, co aktuálně intenzivně rezonuje internetem, je barvení a speciální extravagantní sestřihy pro psy. Na první pohled se kreace mohou jevit jako skutečně roztomilé, vtipné, originální, na druhou stranu vyvstává mnoho otázek.

Ty, kteří vidí počínání vyhlášeného psího kadeřníka jménem Gabriel Feitosa, zajímá v první řadě závadnost takového barvení. Údajně se jedná o produkty šetrné k psí srsti a pokožce, s čímž ale mnozí stejně nesouhlasí, ohrazují se proti tomuto počínání, kontaktují příslušné orgány s cílem zastavit týrání zvířat.

Brazilec s tímto nařčením absolutně nesouhlasí. Nutno podotknout, že jeho úspěšný byznys rozhodně netrpí vlnou kritiky. Coby psí kadeřník začal poměrně nedávno, dnes má nejen milionovou základnu fanoušků, ale také zakázky na několik dalších týdnů dopředu. Asi ani není potřeba zmiňovat, že taková služba nestojí úplně zanedbatelný obnos…

Považujete barvení psů jako týrání?

info Hlasování bylo ukončeno.
Ano 96 %
Ne 4 %
Hlasovalo: 47

Zdroj: iGlanc.cz, Gabriel Feitosa

Související články