Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Je to pro nás ponaučení, abychom byli zodpovědnější a krotili trochu emoce, hodnotil závěr Vondráček

Vypjatý a vyrovnaný duel rozhodl v závěru dvěma góly a zařídil srovnání finálové série play-off extraligy. Tomáš Vondráček výrazně pomohl Pardubicím k důležité výhře nad Třincem 6:3. Po utkání si pochvaloval proměnu Dynama, které hrálo důrazněji ve srovnání s prvním zápasem, litoval však ztráty nadějného vedení 3:1.

Pardubický Tomáš Vondráček slaví s Janem Mandátem
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Vondráčkův čas přišel v 55. minutě za stavu 3:3. "Honza Mandát odvedl skvělou práci a našel mě. Gól jde hlavně za ním," pochválil Vondráček spoluhráče ze čtvrtého pardubického útoku. Po Mandátově akci rychle zakončil. "Prostě jsem chtěl vystřelit nahoru a naštěstí to tam spadlo," řekl po utkání.

Podruhé a celkově pošesté v letošním play-off se prosadil o 88 sekund později, kdy jeho střela se štěstím prošla za záda Ondřeje Kacetla. Třinečtí se platnost gólu snažili zvrátit trenérskou výzvou, ale neuspěli. Podle rozhodčích kontakt Kacetla s Patrikem Poulíčkem neměl na akci vliv. "Prošlo to trochu se štěstím a ještě si to podle mě Třinečtí srazili, takže to byla trošku úleva," uvedl Vondráček.

Důrazný útočník svými góly zareagoval na trefy Ocelářů, kteří ve třetí části dokázali vyrovnat z 1:3 na 3:3. "Myslím, že ve finále by to nevzdal žádný tým. Je to pro nás ponaučení, abychom byli zodpovědnější a krotili trochu emoce," uvedl Vondráček. I za stavu 3:3 si domácí tým stále věřil. "Na černé myšlenky nebyl čas, ještě zbývalo dost času do konce. Zápas byl pořád vyrovnaný, my jsme chtěli být pozitivní, a to se nám vyplatilo," poznamenal.

Hned od začátku druhého finále bylo znát, že Pardubičtí chtějí hrát důrazněji a častěji se dostávat přímo před třineckou branku. "Chtěli jsme to a myslím, že se to povedlo. Nejen v tom byl rozdíl. Byli jsme to my, takhle se chceme prezentovat. V úterý to nebylo ideální, ale už je to za námi a nyní jsme to odčinili," podotkl dodal třiatřicetiletý útočník.

Východočeši tak srovnali stav finálové série. "Je skvělé, že jsme zápas zvládli. Teď se nachystáme na dva zápasy v Třinci a chceme je vyhrát. Je úplně jedno, že to bylo před cestou tam. Je důležité, že jsme zápas zvládli a vyrovnali. Chceme dál předvádět naši poctivou hru a náš hokej," dodal Vondráček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články