Do kostela na Taylor Swift. Evangelická církev v Heidelbergu láká na bohoslužby písněmi popstar

Evangelický kostel v německém Heidelbergu se snaží nalákat mladé na nedělní bohoslužby a daří se mu to pomocí písní americké zpěvačky Taylor Swift. Skladby nejúspěšnější popové zpěvačky současnosti sice zazní živě, jejich interpretkou ale bude místní učitelka popové a církevní hudby Tine Wiechmannová, informovala agentura DPA.

Heidelberg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taylor Swift

Taylor Swift | Zdroj: Profimedia

„Jsem překvapen a velmi nadšen. S takovou odezvou jsem nepočítal,“ řekl farář Vincenzo Petracca. Původně měla být bohoslužba 12. května jen jedna. Poté, co byla zakrátko zarezervovaná, rozhodla se církev uspořádat kromě mše v 11.00 hodin ještě jednu v 13.00.

Podvodníci připravili fanoušky Taylor Swift už o milion liber. Prodávají falešné vstupenky na Eras Tour

Číst článek

Gotický kostel Svatého Ducha, který je 600 let starý a je největším svatostánkem v historickém Heidelbergu, má k dispozici 423 míst na sezení. Vstup je zadarmo, místo je ale nutné si dopředu zarezervovat.

Bohoslužba parafrázuje název alba Taylor Swift Anti-Hero, tedy antihrdina. Podle vyjádření na webových stránkách farnosti se má nedělní obřad a kázání točit kolem textů písní americké zpěvačky a spirituality.

Záměrně chceme svou nabídkou zasáhnout i nové návštěvníky kostela, zejména z mladší generace, uvádí farář Petracca. Kostel Svatého Ducha už dříve nabízel své prostory k popovým koncertům například s hudbou Beatles, Leonarda Cohena, skupiny Queen nebo zpěvačky Madonny.

Bohoslužba s hudbou Swift se má zabývat jejím přístupem ke vztahu popmusic a politiky. „Swift je v současnosti nejvlivnější popovou hvězdou na planetě. Má se za to, že má moc ovlivnit podzimní volby v USA,“ řekl 59letý Petracca.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme