Sociální sítě
Nahoru

Elektrická jachta Maserati dosáhne rychlosti 40 uzlů

Maserati, legendární italská automobilka, se plně oddává elektromobilům a ohlašuje, že do roku 2028 přejde kompletně na výrobu vozidel pouze s elektrickým pohonem. Tato smělá změna zahrnuje nejen silniční auta, ale nyní i vodní dopravní prostředky.

S uvedením svého nového klenotu, elektrického kabrioletu GranCabrio Folgore, Maserati nepřestává ohromovat a představuje Tridente – svůj první luxusní elektrický člun, který rozšiřuje jejich portfolio do nových vodních oblastí.

Tímto krokem se Maserati řadí po bok jiných prémiových automobilových značek, jako jsou Mercedes, Porsche a Lamborghini, které již své působení rozšířily na vodní plavidla.

Tridente, 34stopý elektrický člun, je výsledkem spolupráce s firmou Vita, specializující se na elektrické námořní pohony. Toto spojení inženýrské preciznosti a estetického umění nabízí ideální kombinaci pro každodenní plavby nebo jako doprovod pro větší jachty.

Člun je navržen na základě jachty Vita Lion, ale s typickými aktualizacemi od Maserati, které zahrnují trup z uhlíkových vláken obalený v nádherné matné růžovo-zlaté barvě.

Interiér člunu, v krémově bílé barvě, luxusně kontrastuje s vnějším designem, a dvojice kapitánských křesel spolu s U-tvarovanou pohovkou poskytuje pohodlí až pro osm cestujících. Na přídi nechybí ani ikonické logo Maserati s trojzubcem.

S pohonem zajištěným dvěma elektromotory s celkovým výkonem 600 koní, Tridente slibuje maximální rychlost až 40 uzlů. Jeho 252 kWh baterie zajišťuje dojezd 43 mil při rychlosti 25 uzlů a je plně dobíjitelná za méně než hodinu.

Pokud jde o cenu, luxus na vodě má svou cenu. Tridente je nyní na trhu s počáteční cenou přibližně 2,6 milionu dolarů, což odráží jeho exkluzivitu a pokročilou technologii. Maserati tímto posunem nejenže definuje nové hranice v automobilovém průmyslu, ale nyní i na vodě.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.