Oblíbený herec, který trpí nanismem, prozradil, že jeho žena Samantha prohrála boj se sepsí 24. března. „Její odchod zanechal v životě naší rodiny obrovskou díru. Chybí mi její objetí,“ svěřil se Warwick s tím, že její odchod snáší špatně. „Byla to jedinečná bytost, vždy viděla tu světlou stránku života, měla podlý smysl pro humor, protože se vždy smála mým špatným vtipům,“ dodal pro BBC.

Samantha a Warwick se potkali na natáčení v roce 1988 a o tři roky později se vzali. Z jejich manželství vzešly dvě děti – Farryson a Annabelle a je pochopitelné, že i jim maminka velmi schází. „Její láska a štěstí nás provázely celým životem,“ uvedly v prohlášení s tím, že maminka byla jejich nejlepší kamarádkou.

Samantha Davisová trpěla achandroplázií, což je porucha růstu kostí, která způsobuje trpasličí vzrůst. Závažné zdravotní problémy měla již v minulosti, se sepsí bojovala už v roce 2018, tehdy ale ještě zvládla nad nemocí zvítězit. Warwick trpí od narození extrémně vzácnou formou nanismu, kterou zdědily i jejich děti, a už dříve prozradil, že i jeho stav se zhoršuje. „Jak stárnete, je to horší,“ uvedl s tím, že jeho velmi trápí kyčle a kolena.

Ostatně i založení rodiny nebylo pro manžele snadné.  Jejich první syn Lloyd, který se narodil v roce 1991, zemřel pouhých devět dnů po příchodu na svět. V roce 1993 přišli ve 20. týdnu těhotenství o dalšího syna, který dostal jméno George, než se jim narodily vytoužené děti Annabelle a Harrison, prodělala Samantha podle informací The Sun ještě další dva potraty.

Warwick Davis měl patřit mezi hvězdy posledního pražského Comic-Conu, svou účast ovšem den před akcí odřekl kvůli vážným rodinným důvodům. Teď už je bohužel jasné, co mu v návštěvě Prahy zabránilo…

Video
Video se připravuje ...

Kouzelnická sága o Harrym Potterovi. Kolik věcí jste o filmech nevěděli? Videohub

Fotogalerie
25 fotografií