Žlutá barva je známá pro svou schopnost zlepšovat náladu. Ne každý si na ni ovšem troufne. V případě bledě žluté, ale jdou tyto obavy stranou. Na přehlídkových molech byla čím dál častěji k vidění už v loňském roce a letos byla takzvaně máslově žlutá vidět v ulicích během týdnů módy téměř všude. To jen dokazuje, že se nejedná o pomíjivý trend a investice do něžně žlutých kousků vám poslouží i v dalších sezónách.

Pastelově žlutá jako nová béžová

Máslová je jemnějším a tlumenějším odstínem žluté, což z ní dělá skutečně univerzální barvu. Dá se nosit mnohem snadněji než jiné pastelové odstíny, protože má hodně blízko ke krémově bílé. To z ní dělá novou neutrální barvu, která se snadno kombinuje podobně jako její velká konkurentka béžová. Módní zasvěcenci si máslově žlutou oblíbili natolik, že v ní během světových Fashion weeků chodili oblečení od hlavy až k patě. 

Nečekaně snadno se kombinuje

Tento jemný žlutý odstín dokáže perfektním způsobem pozvednout každý outfit. S nošením pastelově žluté se můžete nejdřív seznámit na doplňcích jako jsou kabelky, boty nebo třeba sluneční brýle. Nebo ji rovnou zkuste přidávat všude tam, kde byste jinak nosili khaki nebo krémovou. Krásně se nosí se vším od černé a bílé přes pastelově růžovou, fialovou nebo tmavě modrou. Rozumí si dokonce i se třpytivými barvami a na jistotu ji můžete kombinovat také s denimem.

Svěží kousek šatníku

Proto můžete džínovou košili obléct k jemně žluté sukni nebo k džínám s širokými nohavicemi, přidat kardigan v tomto odstínu. Decentní žlutá vypadá roztomile také na letních šatech a fantasticky v ní vyniknete, pokud jste pozvaní na svatbu. Stačí je doplnit zlatými šperky, páskovými sandálky a ladící kabelkou.

Přesvědčte se o její všestrannosti

Názornou inspiraci přinesla mimo jiné americká bloggerka Zory ve svém krátkém videu, kde ukazuje, jak snadno se jí povedlo vysoce módní odstín začlenit do šatníku. Nejdříve přidává pastelově žlutý kabát k džínám a modrobílé pruhované košili, pak pastelově žluté kalhoty kombinuje se svetrem v lila odstínu a následně k hnědým dlouhým šatům obouvá žlutavé tenisky a přidává kabelku ve stejné barvě. 

Dejte jí šanci

Optimistickou barvu sezóny už najdete na bežné konfekci i řadě doplňků. Načerpat inspiraci pro svůj šatník můžete ve fotogalerii. 

Zdroj: iGlanc.cz, glamour.com, byrdie.com

Související články