Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Opilý ujížděl policii a v Havířově srazil chlapce, na krku má obecné ohrožení

Havířov |

Loni v září několik kilometrů zběsile ujížděl policistům. Byl opilý a bez řidičáku. Ohrozil mnoho lidí a v Havířově nakonec srazil chlapce u přechodu pro chodce. Policie dlouho prověřovala, kolik lidí celkem ohrozil a nyní případ překvalifikovala. 53letý muž byl obviněn z obecného ohrožení a nyní mu hrozí až 8 let vězení.

V neděli 17. září před 11. hodinou dopoledne chtěli policisté v Dolních Datyních zastavit řidiče šedého vozu Peugeot 307 k silniční kontrole. Ten ale místo toho šlápl na plyn a snažil se ujet směr směr Šenov a následně Havířov.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Řidič svou zběsilou jízdou ohrožoval účastníky silničního provozu, a to nejen řidiče a osádky ostatních vozidel, ale také cyklisty a chodce. Během jízdy měl přejíždět z pruhu do pruhu, nerespektovat červený signál na světelné křižovatce, bočně se střetnou s autobusem."

V Havířově na Hlavní třídě pak nezvládl řízení, vylétl ze silnice, narazil do sloupu a u přechodu ještě srazil chlapce, který vedle sebe vedl jízdní kolo. S autem poté řidič naboural do zdi prodejny s občerstvením. Chlapec byl následně letecky transportován do ostravské fakultní nemocnice. Vrtulník tehdy přistál přímo na havířovském náměstí.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Na místo byla vyslána pozemní posádka z Havířova a vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Patnáctiletý chlapec utrpěl středně těžká poranění, byl při vědomí, mimo ohrožení života a komunikoval."
Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Dechová zkouška, které se řidič podrobil, byla pozitivní s hodnotou okolo 1,5 promile. Policisté také zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky jej na místě zadrželi."

Trestní řízení zahájili policisté dopravního inspektorátu, posléze v něm pokračovali havířovští kriminalisté, kteří spolupracovali s kolegy z obvodního oddělení. Desítky hodin strávili při vyhodnocování kamerových záznamů, dostupných stop a výsleších svědků.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Tato doslova mravenčí práce přinesla poznatky, které vedly k přehodnocení právní kvalifikace. Na základě zjištěných indicií komisař 3. oddělení obecné kriminality územního odboru Karviná obvinil třiašedesátiletého muže ze spáchání zločinu obecné ohrožení. Obviněný s policisty spolupracoval, svou vinu nepopíral."

V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Nahlásit chybu


K tématu

Opilý řidič ujížděl policistům, v Havířově vylétl ze silnice a srazil mladého chlapce

17. září 2023 12:49 | Havířov | Jiří Cileček

Opilý sedl za volant a následně nezastavil policejní hlídce. Ujížděl několik kilometrů až na Hlavní třídu v Havířově. Tam vylétl ze silnice a srazil mladého chlapce, který vedl jízdní kolo. Auto následně nabouralo do zdi. Řidiče zadrželi policisté. Chlapce transportoval do nemocnice vrtulník.

Policie hledá svědky zběsilé jízdy opilého řidiče, který srazil chlapce v Havířově

21. září 2023 16:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Z Dolních Datyní se zběsile řítil postupně řadou ulic až na Hlavní třídu v Havířově. Bez řidičského oprávnění a pod vlivem alkoholu. Nezastavil policejní hlídce a ta ho celou dobu pronásledovala. V Havířově pak řidič vylétl ze silnice, srazil 15letého chlapce a naboural do zdi. Policie nyní hledá svědky jeho zběsilé jízdy nebo každého, koho svou jízdou ohrozil.

Muže v Polance nad Odrou srazil vlak, na místě zemřel

13. května 2023 21:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Smrtelná nehoda zastavila v sobotu večer železniční dopravu na hlavním koridoru u Ostravy. V Polance nad Odrou srazil vlak dopravce Leo Express člověka. Muž zřejmě přebíhal přes koleje.


Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

Včera 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

V opavských MŠ proběhly zápisy. Rodiče si mohli vybírat z 27 školem zřizovaných městem

4. května 2024 17:58 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mateřské školy v Opavě patřily zápisům nejmenších dětí. Ty ve městě každoročně probíhají od 2. do 3. května. Rodiče si mohli vybírat z celkem 27 školek, které zřizuje město.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

Včera 16:06, vydáno 4. května 2024 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

4. května 2024 12:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

Včera 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Policie potřebuje posily, umožnila fyzické testy na zkoušku

Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

Muže za volantem u Otic postihlo srdeční selhání, oživovali ho svědci

4. května 2024 20:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci včetně ostatních složek IZS vyrazili v sobotu 4. května odpoledne k nehodě osobního auta u Otic na Opavsku. Pětačtyřicetiletého muže za volantem tam postihlo náhlé selhání srdce, resuscitovali ho svědci události, následně zdravotníci.

Karvinští senioři ušli dohromady kolem Karvinského moře 392,62 km

4. května 2024 16:50 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou 392 km.

Karviná oslavila Mezinárodní den tance, choreografie předvedlo na Lodičkách přes dvě stě tanečnic a tanečníků

4. května 2024 14:37 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Karvinský spolek Múza zorganizoval na Lodičkách první květnový den oslavu k Mezinárodnímu svátku tance. Vyzval všechny karvinské milovníky tance, zástupce tanečních skupin a organizací, aby veřejnosti předvedli jakým stylům se věnují a jaké choreografie umí.

Sezóna na Lodičkách byla zahájena akcí Pálení čarodějnic, zájem veřejnosti byl obrovský

4. května 2024 11:28 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Iniciativa Dokořán otevřela letošní sezónu na Lodičkách. Každý víkend se v areálu Loděnice uskuteční akce různého druhu pro veřejnost.

V Havířově odstartoval další ročník soutěže Wolfram, na nejlepší týmy čeká atraktivní cena

3. května 2024 11:28 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny.

Kotulova dřevěnka zahájila sezonu opět Dnem řemesel

3. května 2024 10:22 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Kotulova dřevěnka na první květnový den přivítala pro návštěvníky opět Dne řemesel. Přes zimní pauzu prošla roubenka rekonstrukcí a díky tomu se v letošním roce prodlouží i celá sezona.

Horní Suchá zvažuje koupi části finských domků, odprodat by je chtěla stávajícím nájemníkům

Zastupitelé v Horní Suché přijali usnesení projevit vůli na odkup jedné z lokalit finských domků od soukromého vlastníka. Pokud se tak skutečně stane, chtěla by obec nabídnout odprodej stávajícím nájemníkům.

Opilý ujížděl policii a v Havířově srazil chlapce, na krku má obecné ohrožení
Vydáno 18. dubna 2024 8:21, Havířov, Jiří Cileček
Loni v září několik kilometrů zběsile ujížděl policistům. Byl opilý a bez řidičáku. Ohrozil mnoho lidí a v Havířově nakonec srazil chlapce u přechodu pro chodce. Policie dlouho prověřovala, kolik lidí celkem ohrozil a nyní případ překvalifikovala. 53letý muž byl obviněn z obecného ohrožení a nyní mu hrozí až 8 let vězení.

místo nehody; zdroj foto: Jaroslav Blahut

V neděli 17. září před 11. hodinou dopoledne chtěli policisté v Dolních Datyních zastavit řidiče šedého vozu Peugeot 307 k silniční kontrole. Ten ale místo toho šlápl na plyn a snažil se ujet směr směr Šenov a následně Havířov.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Řidič svou zběsilou jízdou ohrožoval účastníky silničního provozu, a to nejen řidiče a osádky ostatních vozidel, ale také cyklisty a chodce. Během jízdy měl přejíždět z pruhu do pruhu, nerespektovat červený signál na světelné křižovatce, bočně se střetnou s autobusem."

V Havířově na Hlavní třídě pak nezvládl řízení, vylétl ze silnice, narazil do sloupu a u přechodu ještě srazil chlapce, který vedle sebe vedl jízdní kolo. S autem poté řidič naboural do zdi prodejny s občerstvením. Chlapec byl následně letecky transportován do ostravské fakultní nemocnice. Vrtulník tehdy přistál přímo na havířovském náměstí.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Na místo byla vyslána pozemní posádka z Havířova a vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Patnáctiletý chlapec utrpěl středně těžká poranění, byl při vědomí, mimo ohrožení života a komunikoval."
Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Dechová zkouška, které se řidič podrobil, byla pozitivní s hodnotou okolo 1,5 promile. Policisté také zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky jej na místě zadrželi."

Trestní řízení zahájili policisté dopravního inspektorátu, posléze v něm pokračovali havířovští kriminalisté, kteří spolupracovali s kolegy z obvodního oddělení. Desítky hodin strávili při vyhodnocování kamerových záznamů, dostupných stop a výsleších svědků.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Tato doslova mravenčí práce přinesla poznatky, které vedly k přehodnocení právní kvalifikace. Na základě zjištěných indicií komisař 3. oddělení obecné kriminality územního odboru Karviná obvinil třiašedesátiletého muže ze spáchání zločinu obecné ohrožení. Obviněný s policisty spolupracoval, svou vinu nepopíral."

V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000042634/opily-ujizdel-policii-a-v-havirove-srazil-chlapce-na-krku-ma-obecne-ohrozeni