Síla optických klamů

Optické iluze zpochybňují vnímání reality a nutí nás rozlišovat mezi tím, co je skutečné, a tím, co je pouze iluzorní. Z tohoto důvodu je důležité věnovat jim víc než letmý pohled. 

Optické klamy vyžadují bystrou mysl a intuitivní schopnosti. Jen díky tomu budete schopní rychle odhalit pravdu. 

Jednou z takových iluzí je i ta naše. Na první pohled fotka obyčejných „plyšáků“ skrývá víc, než se zdá. Mezi chlupatými hračkami je totiž ukrytý živý pes. Ten čeká, až ho objevíte. 

Musíte to ale zvládnout v časovém limitu pouhých 5 vteřin, což je poměrně limitující. Podle odborníků to v požadovaném čase zvládne jen skutečný borec. Budete patřit mezi ně? 

Pokud jsou optické iluze v podobě hádanek vaším šálkem čaje, pak si nastavte časovač hodinek na požadovaný čas. Než ho zapnete, věnujte obrázku soustředěný pohled. 

Pak se rychle pusťte do práce. Času rozhodně nemáte na zmar. Je potřeba rychle a detailně prohlédnout každého psa, vnímat ty nejmenší detaily a anomálie. Pak se musíte rozhodnout, které ze zvířat je skutečné. 

Který pes je živý?

V okamžiku, kdy časovač vašich hodinek odbije poslední vteřinu, přestaňte hledat. Pokud jste živého psa objevili, rozhodně vám patří velká gratulace. 

Mysl ohromující optické iluze:

Zdroj: Youtube

No a pokud stále váháte, který pes není plyšový, ale živý, nezoufejte. My pro vás máme řešení. Živým psem je třetí zvíře zleva. 

Najít ho rozhodně nebylo jednoduché. Skutečně to chtělo bystrý pohled a jednoznačně smysl pro detail. Tento úkol totiž přesahuje pouhou rychlost. Musíte být naprosto pozorní a soustředění.

Jen tak máte šanci přijít hádance na kloub a živého psa mezi plyšáky objevit. Tento a jemu podobné hlavolamy nám pomáhají zlepšit své analytické schopnosti, díky kterým rozklíčujeme mnohdy složité vizuální podněty. 

Ať už jste tuto optickou iluzi vyřešili sami, nebo až s naší pomocí, rozhodně se pochvalte. Byl to náročný úkol a vy jste ho nevzdali. To je skvělé!

Optické iluze jsou skvělým tréninkem pro naši mysl. Neustále nutí mozek pracovat a vidět nad rámec viditelného. Jen tak můžeme oddělit realitu od nabízené iluze. 

Ačkoliv nás podobné testy plně nedefinují, jsou způsobem jak lépe poznat své myšlení a zhodnotit svůj smysl pro detail. Jakmile s nimi jednou začnete, pohltí vás natolik, že už nebudete chtít přestat. 

Zdroje: timesofindia.indiatimes.com, www.jagranjosh.com, www.thesun.co.uk