Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 1. května 2024

Svátek slaví Svátek práce, zítra Zikmund

Bolest herce z Harryho Pottera: Smrt milované manželky (†53)!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Bolest herce z Harryho Pottera: Smrt milované manželky (†53)!

Veronika Jirásková

18. dubna 2024 10:40

Warwick Davis

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Skvělý herec, který trpí nanismem, prozradil, že jeho žena Samantha prohrála boj se sepsí 24. března.

„Moje manželka, spřízněná duše, nejlepší přítelkyně, oddaná matka. Moje nejoblíbenější lidská bytost. Horlivá podporovatelka všeho, co jsem udělal, zemřela. Její odchod zanechal obrovskou díru v životech naší rodiny. Chybí mi její objetí,“ zní hercovo stanovisko, které zveřejnil Lucasfilm.  „Byla to výjimečná osobnost, která vždy viděla život z té lepší strany. Měla svým způsobem zvrácený smysl pro humor a vždy se smála mým vtipům. I těm špatným,“ dodal. 

Samantha Davis

Samantha Davisová také zkusila herectví a ztvárnila nejednu zajímavou postavu, například  goblina ve filmu Harry Potter a relikvie smrti: část 1 (2010), kde hrála také s manželem.

Davis hrál profesora Kratiknota i goblina Griphooka ve všech osmi filmech série Harry Potter. Hrál také několik postav ve filmové sérii Star Wars a hrál jak ve filmu Willow, tak v pokračování z roku 2022.

Herec ze Star Wars označil Sammy, jak ji nazýval, za svou "nejdůvěryhodnější spojenkyni a oddanou zastánkyni ve všem, co jsem v kariéře podnikl".

Warwick a Samantha, oba aktivní v hereckém světě, se setkali v roce 1988 během natáčení filmu Willow. O tři roky později se vzali a z jejich manželství se narodila dcera Annabelle (27) a syn Harrison (21). Ve svém prohlášení uvedli, že Samantha byla zdrojem lásky a radosti, která je provázela celým životem a byla pro ně nejlepší přítelkyní.

Samantha Davis(ová) zemřela 24. března. Příčina smrti zatím nebyla zveřejněna. V posledních letech však měla problém s mobilitou. 

Samantha Davisová trpěla achondroplázii, což je genetická porucha růstu kostí vedoucí k trpasličí postavě. Bojovala s vážnými zdravotními problémy, včetně sepse v roce 2018, kterou však tehdy překonala. Její manžel Warwick trpí extrémně vzácnou formou nanismu, stejně jako jejich děti, a jeho stav se s věkem zhoršuje, zejména problémy s kyčlemi a koleny.

Založení rodiny nebylo pro ně snadné. Jejich první syn Lloyd zemřel devět dní po narození v roce 1991. O dva roky později přišli o dalšího syna George ve 20. týdnu těhotenství. Poté, co prodělala několik potratů, se jim nakonec narodili Annabelle a Harrison.

V roce 2012 založili manželé Davisovi charitativní organizaci Little People UK, která poskytovala podporu lidem trpícím achondroplázií, stejně jako oni sami a jejich děti.

Nejnovější zprávy