Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. dubna 2024 10:47
Čas čtení 0:40
Anna-Marie Hanzlíková

České sklo září v Itálii. Designblok ho dovezl až na Milan Design Week

České sklo září v Itálii. Designblok ho dovezl až na Milan Design Week
Zdroj: Designblok/propagační materiál
KULTURA ČESKÝ DESIGN CZECH DESIGN WEEK ITÁLIE
Uložit Uložené

Spektakulární metalické kapsle na šesti kolech a v ní deset skleněných děl předních českých designérů*designérek. Právě takový exponát se rozhodl pražský festival Designblok vyvézt na nejprestižnější světovou přehlídku designu v Miláně.

Tvůrci*tvůrkyně pojmenovali kapsli Designblok Cosmos. Přes sklo si užiješ imerzivní audiovizuální show vesmírného nekonečna. K vidění je právě teď v rámci přehlídky Superdesign Show v Superstudiu Più na Zona Tortona v Miláně, která se i v rámci festivalu považuje za prestižní zónu. Umístěna tam je od 15. do 21. dubna 2024, vstup na výstavu je zdarma.

Doporučeno
VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback 17. dubna 2024 13:22

V kapsli najdeš díla Jakuba Berdycha Karpelise, studia DECHEM, Lucie Koldové, Václava Mlynáře, Lukáše Nováka, Jiřího Pelcla, Ronyho Plesla, Tadeáše Podrackého, Maxima Velčovského a Jana Plecháče. Poslední jmenovaný také navrhl architektonické řešení.

„Mým cílem bylo vytvořit pořádnou show, pojízdný cirkus, který představí návštěvníkům design v trochu jiném světle, než jsou zvyklí, a přitom nabídne audiovizuálně působivý zážitek,“ říká o projektu Plecháč. V kostce si užiješ audiovizuální efekty od Lunchmeat a sound design od Aida Kida. Po akci v Miláně plánují tvůrci*tvůrkyně i další zastávky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Superdesign Show (@superdesign.show)

Do Milána se na světovou přehlídku designu vypravila i naše redaktorka Adéla Švehlíková, na její články se můžeš těšit už brzy.

Domů
Sdílet
Diskuse