Jak použít kartony od vajec?

Víte, že karton od vajec se může v domácnosti ještě hodit? Podívejte se s námi na některé opravdu dobré a jiné snad vtipné způsoby, jak vám karton může doma pomoci. Hodí se například i pod notebook. Věděli byste proč?

Dobrá vychytávka nebo spíš úsměvný nápad? To zvažte sami. Nicméně příspěvek poukazuje na nešvar, kteří mnozí ignorují. Nesprávně totiž volíme povrch, na kterém pracujeme s notebookem.

Pokud nepřichází vzduch zespod, zařízení nemůže správně a dostatečně větrat. Nejde však ani tak o desky pracovních stolů jako spíš o podušky a polštáře, na které klademe laptop při práci na gauči v posteli a podobně. Děláte to také?

Tento příspěvěk pro vás připravili na YouTube kanálu How to.

Zdroj: Youtube

Využijte zvláštního tvaru kartonu od vajec

Ne náhodou se tyto zajímavé nápady označují jako geniální i šílené. Nicméně faktem je, že papírový karton od vajec je materiál, který lze použít zajímavě díky jeho tvaru, ale také snadnému použití na novou kreativní papírovou hmotu.

Karton od vajec nabízí díky svému zvláštnímu a pro skladování vajec praktickému tvaru proudění vzduchu pod notebookem, díky němuž se dokáže počítač lépe ochlazovat. Takto tvarovaný karton je také tím nejjednodušším materiálem na odhlučnění. Díky tomu, že vibrace dopadají na nestejnoměrný materiál, odrážejí se také různě, a to přispívá k minimálnímu pocitu hluku.

Proto si můžete všimnout použití kartonů na zdech improvizovaných studií s nahrávací zvukovou technikou, ale také můžete kartony polepit zeď, abyste minimalizovali hluk přicházející z vedlejší místnosti. I když jde o docela funkční řešení, samozřejmě esteticky už je to horší. Nicméně v krajních situacích se i tento nápad může hodit.

Karton lze použít také ke klíčení semen, ale je třeba počítat s tím, že materiál je opravdu jen pevnější papír, což se projeví, pokud jej velmi podmáčíte. Nicméně naklíčené semenáčky můžete i v kousku kartonu přesadit přímo do záhonu nebo větší nádoby, aniž byste porušili jemný kořenový systém.

Hodí se proto vysévat jen po několika semínkách naráz, abyste se vyhnuli přepichování sazeniček. Karton tak může fungovat podobně jako džify, které jsou z jiného materiálu, ale také se používají k výsevu a přesazení, protože se v záhonu rozpadají.

Papírový karton je skvělý materiál

V neposední řadě je karton skvělý materiál, který můžete beze zbytku spotřebovat na dětské i dospělácké kreativní tvoření. Z kartonů se dělají housenky, květiny, závěsné dekorace i kuřátka a zajíčci, nicméně je to papír, který snadno rozpustíte ve vodě a vytvoříte tak základ nové papírové hmoty. Šikulové a výtvarníci ji pak vylepšují o lepidlo, případně další složky, které napomáhají pevnosti a pružnosti budoucích výrobků.

Nezapomínejte také na to, že takový karton může být vynikající stavební materiál pro děti. Domečky, iglú nebo stany sice dlouho nevydrží, ale děti se s nimi jistě zabaví. 

Související články

Zdroje: housedigest.com, thisoldhouse.com