Do Česka chtějí další fastfoody. Budeme tu mít i copatou Wendy’s nebo Pizza Inn?

Náhled na reklamní poutač na Wendy’s RYO Alexandre / Shutterstock.com

Další ze slavných amerických fastfoodových řetězců si brousí zuby na české zákazníky. Tentokrát si náš trh vyhlédly společnosti Pizza Inn a Wendy’s. Druhá jmenovaná je známá podobiznou copaté červenovlasé dívky v logu a doma ve Spojených státech patří k předním rychlým občerstvením. Jaká nabídka jídel by přibyla mezi české restaurace, pokud by značky v plánované expanzi uspěly?

Přečtěte si také

Češi si zvolili nejoblíbenější e-shop roku. Zabodovala Alza, Knihobot i výrobci montessori hraček

Do Česka míří oblíbené hamburgery i pizzy

Značky jako Wendy’s nebo Pizza Inn aktuálně hledají české partnery, se kterými by na našem trhu otevřely své první pobočky. Vyplynulo to během akce pořádané americkým velvyslanectvím v Praze, o které informoval deník iDNES.cz.

Rádi bychom expandovali do zemí střední a východní Evropy, včetně Česka,“ uvedl Kevin Sanker, manažer ohijské společnosti Wendy’s. Ta patří spolu s McDonald’s, Burger Kingem nebo KFC k největším burgerovým řetězcům na světě.

Burger, pití a hranolky z Wendy’s Deutschlandreform / Shutterstock.com

Jaká jídla Wendy’s nabízí?

Pokud by společnost uspěla, pak by i do Česka přišla se svou obvyklou nabídkou, která zahrnuje zejména hovězí či kuřecí hamburgery v různých variantách, kuřecí nugetky či wrapy. Cena za běžné menu obsahující burger, hranolky a nápoj se pohybuje kolem 6 až 9 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 150 až 215 korun. Na tácku obvykle nechybí ani vlastní dezerty řetězce, například milkshake v různých příchutích.

Podobně jako například McDonald’s má i Wendy’s rozdílnou nabídku v době snídaní. V tomto čase je možné objednat sendviče a croissanty obložené vejci, sýrem, slaninou a hovězím.

Pizzerie a bufet v jednom

Druhým řetězcem, který chce přilákat české strávníky, je bufetová pizzerie Pizza Inn, kterou vlastní a provozuje texaská společnost Rave Restaurant Group. I ta aktuálně hledá příležitosti, jak proniknout na náš trh a zaujmout zde svou nabídkou. V té kromě pizzy na nejrůznější způsoby najdete také těstoviny, tzv. Stromboli (masové záviny), kuřecí křidélka, saláty, slané plněné rolky, dezerty a další.

Spousta fasfoodového jídla na stole Rimma Bondarenko / Shutterstock.com

Americké fastfoody v Česku přibývají

Zájem amerických řetězců o české zákazníky v poslední době sílí, což může poukazovat na rostoucí ekonomiku země a zvyšující se poptávku po mezinárodních značkách občerstvení.

Loni to byl lousianský fastfood Popeyes, který se svou první pobočkou v Praze na Václavském náměstí rozpoutal pořádný rozruch a do konce roku stihl otevřít druhou restauraci u dálnice na Kladensku. Před ní se do Česka dostala i slavná pizzerie Domino’s, do které můžete zajít v Praze nebo v Brně.

Zdroje: iDNES, Wendy’s, Pizza Inn