Zloděj v Roztokách dvakrát okradl tu samou ženu. Způsob provedení byl pokaždé stejný

Muž dvakrát během tří týdnů okradl stejnou ženu.

Dvakrát přepadená stařenka

Hned dvěma útokům stejného lupiče čelila během tří týdnů starší žena v Roztokách u Prahy. Muž se pokaždé vloupal k ní do rodinného domu a za pomoci pohrůžek ji okradl o tisíce korun. K nebezpečnému výtečníkovi by kriminalisty mohl dovést klíčový svědek. Policie ho vyzývá, aby se jim ozval.

První informace o loupežném přepadení v Roztokách u Prahy se ke kriminalistům dostala 26. ledna. V Nádražní ulici si nebezpečný lupič náhodně vytipoval dům, ve kterém bydlí devětapadesátiletá žena, a přes okno se dostal dovnitř.

ČTĚTE TAKÉ: Ve Štětí napadl zednickým kladivem své známé. Byla to nešťastná náhoda, kál se muž u soudu

„Žena byla tou dobou doma a muž po ní požadoval pod pohrůžkou peníze. Poškozená mu ze strachu vydala finanční hotovost v řádu několika tisíc korun,“ řekla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

O tři týdny později se kriminalistům stejná žena ozvala znovu. „S tím, že neznámý pachatel násilím vniknul do domu, kde se s poškozenou opět střetl a požadoval po ní znovu peníze,“ sdělila Richterová.

I tentokrát žena peníze vydala. Muži odevzdala peněženku, ve které měla přes tisíc korun, a lupič znovu zmizel. V obou případech jde zřejmě o stejného lupiče. Tomu nahrává i fakt, že způsob provedení byl pokaždé stejný. Okradená se nyní bojí další loupeže.

Detektivové pracují s důležitou indicií. Jde o záběry, na kterých je muž, kterého označují za klíčového svědka. „Jeho totožnost je pro kriminalisty důležitá kvůli probíhajícímu trestnímu řízení a mohl by nám pomoci s objasněním. Prosíme muže, který je na záznamu, aby se ozval policii. Stejně tak žádáme další osoby, které ho poznávají nebo mají jakékoliv poznatky k výše uvedeným případům, aby nás taktéž kontaktovaly,“ dodala Richterová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Usmrtil tři lidi, chystal i masakr v pražském metru. Po dopadení si „lesní vrah“ vzal život

Tagy: