Amelie (38): Okolí si myslí, že když spím s kolegou, podvádím manžela. Nedokáží pochopit náš přístup k životu

Erotické příběhy ze života: Okolí si myslí, že když spím s kolegou, podvádím manžela. Nedokáží pochopit náš přístup k životu
Zdroj: Freepik

Amelie je za Bořka vdaná patnáct let. Před několika lety si řekli, že život je krátký a nebudou se navzájem omezovat ve svých touhách. Jejich manželství je stabilní a oba jsou v něm spokojení. Jenže na pracovním večírku Amelie prožila vášnivou noc s kolegou a nyní si všichni myslí, že je nevěrná svému manželovi.

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 18. 04. 2024 13:00

Sedím s kolegyní na obědě při polední pauze. Kolegyně je evidentně nervózní. Nedokáže sedět v klidu a je na ní vidět, že v hlavě svádí boj. Nakonec zvítězila zvědavost.

Kolegyně si myslí, že jsem podvedla manžela

"Amy, hele, po firmě se nese, že jsi nevěrná svému manželovi. Prý jsi měla při vánočním večírku na pokoji návštěvu a někdo vás slyšel přes zeď," vypadlo z ní konečně. Sklopila zrak a čekala, co já na to. Usmála jsem se a zavtipkovala, že vedení vybralo nevhodný penzion s tenkými stěnami. Dál jsem to rozebírat nechtěla, jelikož si myslím, že do mého soukromí nikomu nic není.

Jenže kolegyně nevycítila mou neochotu v daném tématu pokračovat. "Amy, to jsi fakt riskovala. Tvoje kolegyně jsou drbny, nebojíš se, že někdo napíše manželovi?" na oko se strachovala. Potom ještě přihodila pár dobře míněných rad ohledně našich malých dětí a těžkého života samoživitelek. Znechuceně jsem čekala na konec její přednášky.

Kolegyně nechápe, jak nám to v manželství funguje

"Dano, jsi moje kamarádka a vím, že to myslíš dobře. Hele, s Bořkem to máme trochu jinak než většina ostatních. Už kdysi jsme si řekli, že se nebudeme svazovat pravidly. Můžeme si oba dělat, co chceme. Máme jen jedno pravidlo, a to, že naše rodina a my dva jsme posvátní v rovině citů. Ostatní je dovoleno, jestli mě chápeš," vysvětlila jsem jí.

Dana, stejně jako většina našich přátel, nechápala, jak v takovém manželství můžeme žít a cítit důvěru. Dále jsem si vyslechla přednášku o riziku pohlavních chorob. Dana mě doslova zahltila dotazy na Bořka. Zda poznám, když jde za nějakou ženou. Zda vím o nějaké milence. Jestli to je sex jednorázový nebo se oba stýkáme s někým dlouhodobě. Nedokázala jsem a ani jsem nechtěla odpovídat.

S manželem máme sex, ale neomezujeme ho jen na náš vztah

Nicméně jsem se doma nad naším rozhovorem zamyslela. Nebavíme se s Bořkem o tom, zda někdo někoho má. Já ani Bořek, když se někam chystáme sami, nejdeme prvoplánově lovit. Myslím, že oba se necháme strhnout okamžikem a prožijeme ho naplno. To rozhodně neznamená, že by naše manželství bylo v sexuální rovině mrtvé, naopak. Tím, že mezi námi je důvěra natolik velká, že nás naše manželství nesvazuje, užíváme si spolu sex opravdu rádi.

Vnímáme tu výjimečnost našich povah, kdy umíme rozlišit věci podstatné a méně důležité. V manželství fungujeme rovnocenně. Oba se staráme o děti a domácnost. Jsme partneři, milenci i kamarádi. A z lásky dopřejeme tomu druhému trochu nedůležitého povyražení. Je mi jedno, jak na nás společnost nahlíží. Důležité pro mě je, jak jsem spokojená a funguje moje rodina.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články