Zlato (oz) / USD
2 318,37
0,15 %
Jistota ve vlastních rukou
0

ČNB varovala před subjekty, které bez povolení nabízejí investiční služby

Česká národní banka (ČNB) varovala před aktivitami dvou subjektů, které nabízejí investiční služby. Společnost Quantumlux Group ani platforma Trigon Digital nemají k takové činnosti povolení, a případné investice tak nejsou ze zákona pojištěny ani jinak chráněny. Oba subjekty se také prezentují zfalšovanými rozhodnutími ČNB. Česká národní banka o tom informovala na svém webu.

ČNB
Česká národní banka (ČNB) varovala před aktivitami dvou subjektů, které nabízejí investiční služby. Foto: iStock

Společnost Quantumlux Group láká na možnost investování do Skupiny ČEZ a potenciálním investorům tvrdí, že ochranu jejich peněžních prostředků garantuje ČNB. Centrální banka upozornila, že podvodné nabídky na investice do akcií Skupiny ČEZ se objevily už v minulosti, podvodníci často vystupují pod pozměněným či skutečným jménem licencovaných obchodníků s cennými papíry a zneužívají i logo a oficiální barvy Skupiny ČEZ.

Platforma působící na stránkách trigon-digital.com/cz se prezentuje zfalšovaným rozhodnutím ČNB, podle kterého dostala od centrální banky souhlas ke změně právní formy obchodníka s cennými papíry. Platforma podle ČNB zneužívá obchodní jméno plzeňské společnosti Trigon celoživotní vzdělávání.

ČNB dohlíží na finanční trh a pravidelně upozorňuje na aktivity firem, které nemají potřebná povolení. Seznamy regulovaných a registrovaných subjektů ČNB zveřejňuje na svém webu.

str ptd

Další z kategorie Z domova