AltStore PAL – První alternativní obchod pro iOS je zde

AltStore PAL – První alternativní obchod pro iOS je zde
2024-04-18T18:00:47+02:00
• 18. 4. 2024

Zdroj: AltStore PAL

Apple byl donucen upravit svou strategii, podmínky a také možnosti iOS v EU. Jednou z největších změn je umožnění vzniku alternativních obchodů s aplikacemi, tedy konkurenci pro Apple AppStore. Apple si ale nastavil poměrně přísné podmínky, přičemž jsou zde i nutné poplatky. I tak zde máme první konkurenci pro AppStore. Jmenuje se AltStore PAL.

AltStore PAL

Vytvoření AltStore PAL rozhodně nebylo zadarmo. Kromě nutné vývojářské práce museli tvůrci složit vysokou zálohu, což vyžaduje Apple. Navíc jsou zde i poplatky pro tvůrce alternativních obchodů, ale tvůrci AltStore PAL na to šli trochu jinak. Tento obchod není zdarma. Abyste ho mohli nainstalovat a používat, musíte zaplatit 1,5 eur za rok bez daně. Je to minimální částka, ale musí zde být, jelikož tvůrci musí platit Applu.

AltStore PAL je na svém začátku a zatím obsahuje jen dvě aplikace. Jedna je emulátor Nintendo Delta a druhá se jmenuje správce schránky Clip. První je zadarmo, druhá vyžaduje jakýkoliv jednorázový dar nad 1 euro. Samotný obchod nebude přímo hostovat aplikace ostatních vývojářů, spíše cíli na decentralizované fungování. I tak vývojáři musí mít notářsky ověřenou aplikaci od Applu, aby ji mohli umístit do AltStore PAL, aby si ji mohli ostatní nainstalovat.

delta store page 1339x2716x altstore source 1339x2716x clip patreon 1339x2716x

Zdroj: AltStore PAL

Tvůrci tohoto alternativního obchodu uvítají další vývojáře aplikací a her a v podstatě uvádí, že mají otevřené dveře. Samotný AltStore PAL má otevřený zdrojový kód a těší se na budoucí rozvoj. Bude ale záležet, jaký obsah bude k dispozici a kolik uživatelů projeví o tuto alternativu zájem. Pokud se nacházíte v EU a máte aktuální verzi iOS, tak stačí navštívit oficiální stránky.

Zdroje: androidauthority.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat