Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Do Rakušana se kvůli migračnímu paktu pustili i vládní partneři. „To už je úplně stupidní,“ zastal se ho ministr Dvořák

Premiér Petr Fiala z ODS a ministr vnitra Vít Rakušan ze STAN. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Premiér Petr Fiala z ODS a ministr vnitra Vít Rakušan ze STAN. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Do ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) se kvůli evropskému migračnímu paktu opřela nejen opozice, ale i jeho vládní partneři. Vzájemně se osočují z šíření strachu a lží. Téma nejen takzvané ukrajinské výjimky dnes přišlo na přetřes také na mimořádné schůzi v dolní komoře. S koalicí si to hnutí STAN chce vyříkat, až bude příležitost.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Spor se týká toho, zda v evropském migračním paktu existuje výjimka pro státy jako Česko, které čelí uprchlické vlně z Ukrajiny, jak sliboval ministr vnitra Rakušan.

Ostrý střet propukl zejména mezi některými europoslanci, kteří kandidují v nadcházejících volbách. Samotného Rakušana měli v hledáčku hlavně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Migrace a uprchlíci

Vláda Petra Fialy

Volby do Evropského parlamentu

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější