Svět filmu

Tom Hanks, slavný americký herec, si získal přízeň diváků po celém světě nejen svým sympatickým pohledem, ale především nenapodobitelným talentem. 

Vidět jste ho mohli v kultovním trháku Forrest Gump z roku 1994, ve filmu Terminál z roku 2004 nebo ve filmu Trosečník, který se natáčel v roce 2000. 

Tom Hanks je nepostradatelnou součástí světové kinematografie. Jeho talent jde ale mnohem dál. Kromě herectví je Hanks výborným dabérem. Svůj hlas propůjčil například filmu Toy Story: Příběh hraček z roku 1995. 

Další skvělou osobností světové kinematografie je bezesporu Will Smith. Herec, kterého jsme jako náctiletého mohli vidět v sitcomu Prince z BelAir. 

Od té doby však Smith ušel dlouhou cestu. Exceloval ve filmech jako Sedm životů, Muži v černém nebo Já, robot

Jak dobře je znáte? 

Když zrovna nenatáčí, věnuje se své rodině. Manželce Jadě Pinkett a jejich dvěma dětem, které úspěšně kráčí ve šlépějích obou hereckých rodičů. 

Dvacet faktů o Tomu Hanksovi: 

Zdroj: Youtube

Další hollywoodskou ikonou je Russell Crowe, australský herec, hudebník a také držitel Oscara a Zlatého glóbu pro herce v hlavní roli za film Gladiátor

Kromě Gladiátora ztvárnil hlavní roli ve filmech jako Čistá duše z roku 2001, Těžká váha z roku 2004, Tři dny ke svobodě z roku 2010 anebo Vyšinutý z roku 2020. 

Crowe je jako herec proslulý tím, že bez problémů dokáže zahrát jakoukoliv roli. Nejlépe mu jdou role mající hloubku, psychologické postavy a celkově role, na kterých jako herec musí dřít.

Russel Crowe byl jednou ženatý. Jeho vyvolenou byla australská herečka Danielle Spencer, se kterou má herec dva potomky, syny Tennysona Spencera Crowea a Charlese Spencera Crowea.

Dalším skvělým hercem, kterého si pamatujeme jako svérázného tatínka z filmu Fotr je lotr, je Robert De Niro. De Niro je skutečnou hvězdou filmového plátna, jehož kariéra trvá již několik desetiletí. 

Mezi jeho další úspěšné filmové počiny patří Příběh z Bronxu z roku 1993, Casino z roku 1995, Jeho fotr, to je lotr z roku 2004 a Pappa Mia z roku 2023. To je však pouze malý výčet De Nirových filmových počinů. 

Kvíz: Který herec hrál hlavní roli v tomto filmu? Dáte všech 10 otázek?

Zdroje: www.csfd.cz, www.csfd.cz, www.csfd.cz