Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policistům ujížděl na motorce rychlostí přes 170 km/h

LIBERECKO – Řidič motocyklu nereagoval na výzvy k zastavení a snažil se ujet. Měl nejen pozitivní test na drogy a platný zákaz řízení. 

Policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení v Liberci vykonávali dne 12. dubna 2024 ve večerních hodinách běžnou hlídkovou činnost na silnici I/35. Krátce před 21. hodinou si všimli na výjezdu č. 14 ve směru na Liberec rychle jedoucího zeleno-černého motocyklu, na němž seděly dvě osoby. Rozhodli se jej zastavit a zkontrolovat.

Řidič motocyklu se rychle vzdaloval vysokou rychlostí. Na výzvu k zastavení pomocí sl. oavýstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP nijak nereagoval a rychlost své jízdy stupňoval. Před libereckým tunelem se snažil podjet jedoucí vozidlo z pravé strany v prostoru, kde se komunikace úží do jednoho jízdního pruhu. Podjížděcí manévr ale skončil střetem s osobním vozidlem Hyundai a těsným zastavením před svodidly. Naštěstí nedošlo ke zranění osob. Motocyklista a jeho spolujezdkyně měli za jízdy nasazenou přílbu.

Dechová zkouška u řidiče motocyklu ukázala negativní hodnotu, kdežto test na přítomnost omamné a psychotropní látky vyšel s pozitivním výsledkem na Amphetamin/Metamphetamin. Prohlídkou osoby policisté ještě u muže našli průhledný sáček s obsahem zelené sušiny, u které provedený test prokázal přítomnost látky THC.  Na místě mu tak uložili blokovou pokutu za přechovávání omamné a psychotropní látky.

U řidiče vozidla Hyundai byla v rámci běžných úkonů provedena také dechová zkouška, kdy naměřená hodnota ukázala 0,59 a 0,64 promile alkoholu v dechu. Jednapadesátiletý řidič osobního automobilu s hodnotami souhlasil.  

Během kontrol v dostupných evidencích policisté také zjistili, že 45letý řidič motocyklu má vyslovený platný zákaz řízení pro všechny skupiny motorových vozidel do července letošního roku. Policisté z dopravního inspektorátu v Liberci tak zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


19. dubna 2024
por. Bc. Klára Jeníčková 
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

Odkazy do noveho okna

fotografie 1

fotografie 1 

Detailní náhled

fotografie 2

fotografie 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem