Kouzlo hádanek

Obrázkové hádanky jsou zábavnou kratochvíli a způsobem, jak si pořádně procvičit mozek. Jednou z takových hádanek je i náš IQ rébus v podobě primitivního obrázku.

V tom tkví právě jeho kouzlo. Na obrázku se totiž nachází 3 logické chyby, které čekají, až je objevíte. Troufnete si na to? 

Prověříte tak své pozorovací schopnosti, smysl pro detail a schopnost kriticky myslet. Také si zkusíte pracovat pod náporem časového limitu pouhých 10 vteřin. 

To není moc ani málo. Pokud jste bystří a skutečně vám neunikne i ta nejmenší maličkost, máte velkou šanci hádanku vyřešit a chyby objevit. 

Obrázkové hádanky se často maskují za běžné výjevy každodenního života a mohou se tak lehce ztrácet v davu. A o to jde, všímat si odlišností a anomálií, které jsou jinak, než být mají. 

Pokud však patříte k lidem, kteří mají rádi výzvy, pak na nic nečekejte a pusťte se do toho. Připravte si bystré oko a rychlou mysl. 

Vidíte chyby? 

Zároveň nastavte časovač hodinek na požadovaný čas a znovu se soustředěně zadívejte na obrázek. Projděte každičký detail. Každý kousek obrázku. Nenechte se znervóznět odbíjením vteřin. 

Zábavný IQ kvíz pro excentrické génie:

Zdroj: Youtube

Ve chvíli, kdy hodiny odbijí poslední vteřinu, se zastavte. Přestaňte hledat. Pokud jste logické chyby odhalili, pak vám patří obrovská gratulace. 

Pokud stále tápete, co je na obrázku špatně, pak nezoufejte. Máme pro vás řešení. Tři logické chyby jsou při bližším prozkoumání zcela viditelné. 

První chybou na obrázku jsou hodiny. Ty mají ciferník čísel obráceně, než jak ho známe. Druhou logickou chybou v obrázku je kalendář. 

Je otočený na měsíc červen, což by nebylo nic divného, pokud by zde červen neměl 31 dní. Jak asi víte, tento měsíc má pouze 30 dní, tedy o jeden den méně.

Poslední logickou chybou na obrázku je dívka sedící v křesle. Ačkoliv působí zcela v pořádku, problémem jsou její boty. Všimli jste si, že na jedné noze má střevíček a na druhé botu na šněrování? 

Pokud ne, pak jste právě objevili poslední hledanou anomálii. Obrázkové rébusy jsou skvělým cvičením pro naši hlavu. S každou další hádanku bude lepší a vaše mysl nevynechá jediný detail. 

Zdroje: timesofindia.indiatimes.com, www.jagranjosh.com, www.mirror.co.uk