Dnes Pondělí - polojasno 23°C
Zítra Úterý - jasno 23°C
Pondělí 13. 5. 2024
Svátek má Servác
Zpravodajství
Aktuální zprávy z hlavního města.
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Doprava

Děti rozdají smajlíky a mračouny

Akce Smajlík vrací do ulic Prahy 4. Dopravně preventivní akci pořádá radnice a Policie České republiky. Děti si opět připravily pro řidiče smajlíky a mračouny.

Žáci čtvrtých ročníků ze základních škol s policisty preventivně působí na řidiče v okolí svých škol. Děti, kteří uspějí v teoretických testech, vyrážejí pak s policisty na předem vytipovaná místa v blízkosti škol a pomáhají s dopravní kontrolou. V návaznosti na výsledek kontroly děti řidiči udělí obrázek, který si předem připravily, a to buď smajlíka, nebo mračouna. Teoretické testy děti absolvovaly v první dubnové dekádě a v poslední dekádě je nyní čeká samotná práce na kontrolních stanovištích.

Akce se letos účastní ZŠ Na Líše, ZŠ Ohradní, ZŠ Mendíků, ZŠ Na Chodovci a ZŠ Jižní.

Cílem akce je upozornit řidiče na skutečnost, že jejich mnohdy pravidelná trasa vede v blízkosti školy, kde je třeba jezdit opatrně,“ vysvětlila předsedkyně Výboru pro bezpečnost Zastupitelstva Praha 4 Lucie Michková (ODS), která stála u zrodu Smajlíka na Praze 4 již v roce 2013.


Autor: Alo

Setkání veřejnosti k plánovaným změnám křižovatky Táborská a Sezimova

Dnes v 08:03

Praha 4 zve obyvatele na veřejné setkání k plánovaným změnám na křižovatce ulic Táborská a Sezimova. Dlouholetým problémem je zde přechod u základní školy, místo je nepřehledné a rizikové.

Uzavření Lednické ulice

11. května 2024 v 10:54

V termínu od 13. do 22. května bude obousměrně uzavřena Lednická ulice v úseku mezi nádražím Kyje a Morušovou ulicí. V celém úseku se bude opravovat povrch vozovky a mostní konstrukce.

Tragédie ve stanici Anděl

6. května 2024 ve 22:57

Patnáct minut před osmnáctou hodinou se v pondělí stala ve stanici metra Anděl na lince B tragédie. Do kolejiště spadl cestující a zemřel. Více než dvě hodiny proto nejezdilo metro mezi stanicemi Florenc a Smíchovské nádraží.

Začne rekonstrukce kanalizace v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem

4. května 2024 v 16:31

Ve čtvrtek 9. května budou zahájeny práce na rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem, s předpokladem dokončení v listopadu, včetně obnovy povrchů.

Oprava povrchu vozovky Na Jahodnici

3. května 2024 v 10:51

V termínu od 8. do 11. května bude probíhat lokální oprava povrchu vozovky na ulicích Manželů Dostálových a Kostlivého v Praze 14. Konkrétně se jedná v ulici Manželů Dostálových o úsek mezi Bajgarovou a Kostlivého a křižovatku ulic Manželů Dostálových a...

Parkování na Strahově: Fialové zóny

3. května 2024 v 07:22

Od května začalo v oblasti Břevnova platit avizované rozšíření zón placeného stání v ulicích Maratónská a Diskařská. V těchto ulicích byly zavedeny smíšené fialové zóny. Stalo se tak na základě požadavku radnice Prahy 6, která chce tímto krokem upřednostnit rezidentní...

Další články
Nahoru