Hlavní obsah

Straka možná odejde do Afriky! Je kandidátem na trenéra Gambie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Michalovcemi dělá divy. Tým, který převzal na předposlední příčce, táhne trenér František Straka za záchranou ve slovenské lize. Ale i pokud se mu Zemplín podaří v soutěži udržet, dost možná slovenskou misi ukončí. Je totiž jedním z kandidátů na trenéra fotbalové reprezentace Gambie.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér František Straka na archivním snímku

Článek

U národního mužstva africké země nedávno skončil Belgičan Sainfiet a 65letý český trenér je podle TN.cz jedním z kandidátů na uvolněné místo. Ucházel se prý před časem také o  místo kouče Nigérie, avšak neuspěl. Straka nechce situaci komentovat vzhledem k probíhající sezoně, po jejímž konci by rád slavil s Michalovcemi záchranu.

Michalovce převzal ve druhé polovině února, kdy byly na předposlední příčce s obrovskou ztrátou na nesestupové pozice. Na kontě neměly jedinou výhru! Straka svádí zázrak – v sedmi ligových utkáních dovedl tým ke třem vítězstvím a čtyřem remízám. Pokud Michalovce porazí v sobotu Skalici, dotáhnou se bodově na dvanácté Košice. Tedy na první místo, které jistí záchranu. Třináctá příčka znamená baráž.

Straka, který zažívá jubilejní, dvacáté klubové angažmá, ale v Michalovcích i přes úspěšné tažení nemusí v příští sezoně pokračovat. Ovšem z úplně jiného důvodu než před rokem v Trenčíně, který mu neprodloužil kontrakt, přestože ho Straka ve slovenské lize dokázal zachránit.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.