Václav Upír Krejčí je český umělec, narozený 13. října 1955 v Rakovníku. NA svůj věk ale rozhodně nevypadá, 67 let byste mu nehádali.

Krátce ze života

V průběhu svého života pracoval jako komik, herec, spisovatel, spíkr, dramaturg, scenárista, textař, zpěvák a fotograf a svou uměleckou dráhu obohatil vystoupeními v mnoha zemích, včetně Koreje, Japonska, Holandska, Anglie, Dánska a Itálie.

Jeho komediální talent byl oceněn v roce 1979, kdy vyhrál hlavní cenu na festivalu pantomimy v Litvínově. Od té doby byl členem skupiny Mimtrio, která sice původně začínala jako trio, ale nyní pokračuje již jen ve dvojici s Michalem Nesvatbou.

Upír Krejčí spolupracoval s řadou divadelních souborů a televizních stanic. Dělal s Divadlem Františka Ringo Čecha, byl vidět v zájezdové show Ivana Mládka, své jménospojil se Semaforem a TV Nova.

Ne vždycky je do smíchu

V roce 1996 Upír Krejčí dokonce založil Mezinárodní den smíchu, který se koná na Letenské pláni a kterého se účastní tisíce lidí.

Krejčí také přispíval do různých časopisů a publikoval své fotografie v mnoha periodikách. Jeho hudební talent se projevil účinkováním na několika CD pro děti a spoluprací s Michalem Davidem, který pro něj napsal několik písní.

V osobním životě mu to ale nevyšlo.

Konec třicetiletého manželství

Po 30 letech manželství se Krejčí rozvedl se svou manželkou, architektkou Zuzanou. Spolu mají dvě dcery, Kláru a Kristianu.

Rozvod po 30 letech není nikdy nic příjemného, zejména když je ve hře majetek. Za rozpadem manželství Václava Upíra Krejčího a jeho ženy, architektky Zuzany, stála údajně její nevěra a komik to velmi těžce nesl.

Po rozvodu, který proběhl na podzim, následoval spor o dělení majetku, především o společný pozemek v Řepích, na kterém stojí dům a nahrávací studio. Celková hodnota nemovitosti je odhadována na 30 milionů korun.

Dům „za všechny prachy“

Krejčí má v plánu prodat dům, zatímco Zuzana je proti prodeji a preferuje jiné druhy vyrovnání. „Ženu poznáš v době rozvodu a děti při dělení majetku. A to teď zažívám,“ říká komik.

Ten navrhoval investovat svou část majetku do bytů pro své dcery, ale k dohodě nedošlo. Dům je podle Krejčího finančně náročný na údržbu a provoz. „Ten dům, co jsme před dvaceti lety koupili, je přitom mimořádně nehospodárný, takže za něj platím neuvěřitelně peněz jen na nákladech,“ posteskl si.

Jak by také ne. Podívejme se dovnitř díky přiložené galerii.

Dům je moderně zařízen a barevně dominuje bílá. Do té je laděna kuchyně a nábytek v ložnici a pokojích. Nechybí zde ani bar pro posezení s přáteli.

Jak je vidět, v domě má Upír Krejčí kus života – zeď dokonce zdobí jakási „pamětní“ deska s přáním k 50. narozeninám. Stěny zdobí vzpomínkové fotografie a kresby a dominantou jednoho z pokojů je i piano. Na první pohled je vidět, že je to dům umělce.

Je zde dokonce i krb a na zahrádce úhledně složené dřevo. Nechybí ani dvorek s dvougaráží.

Dům s oranžovou fasádou má přízemí a dvě obytná patra, poslední má zkosené stropy. Zde bydlely dcery dnes již rozvedených manželů.

Druhý dech a nová láska

Ať to ale s domem dopadne jakkoli, důležité je, že po rozvodu našel Krejčí novou životní partnerku Lucii. Nový vztah mu přináší štěstí a spokojenost a pár spolu tráví hodně času. Krejčí se nechal slyšet, že je strašně zamilovaný. Partnerka, která pracuje v marketingu, mu je oporou při překonání nepříjemné minulosti a majetkových sporů.

Podívejte se na aktuální rozhovor:

Zdroj: Youtube

Václav Upír Krejčí prožil v období rozvodu také osobní krizi, která vyústila v autonehodu a následnou sankci za řízení pod vlivem.

Nyní pokračuje v práci v uměleckém světě, ačkoli už tak často nevystupuje. I když se jeho příjmy snížily, stále má zdroje financování svého životního stylu, včetně důchodu a úspor z předešlé kariéry.

Uvidíme, jak to nakonec s luxusním domem dopadne.

Zdroje: www.blesk.cz, www.csfd.cz, www.profimedia.cz