Klapka ukázal, že umí nejen dávat góly, ale i se porvat

Přidat na Seznam.cz

Když hokejista měří dva metry, zpravidla ho najdeme v obraně, kde díky své postavě čistí prostor před brankářem. Očekává se totiž, že s takovou výškou by to měl v útočných manévrech složitější. S tímto názorem ale nechoďte za Adamem Klapkou, který i se svými 203 centimetry řádí v ofenzívě. V této sezoně je nejproduktivnější na farmě ve Wranglers (v 64 zápasech získal 45 bodů), a proto není divu, že si ho ke konci sezony ze záložního týmu znovu vytáhlo nahoru Calgary. A Klapka se v nočním zápase trenérovi Ryanu Huskovi odvděčil gólem.

Pro Klapku to byl proti San Jose šestý zápas v calgarském dresu. Zmiňovaný gól vsítil ve 13. minutě a v tu chvíli to znamenalo vedení 1:0. Nakonec Calgary vyhrálo vysoko 5:1. Kromě branky se pražský rodák u fanoušků zapsal i jako slušný bitkař. Za stavu 2:0 se dostal do potyčky s Givanim Smithsem. „Vyzval jsem ho už při rozbruslení. Do play off jsme se nedostali, tak jsme si řekli proč ne. Už jsem to zkoušel ve Vancouveru na Nikitu Zadorova, ale řekl mi, že ho právě čeká play off. Tak to neklaplo,“ přiznal poté Klapka novinářům. „Nikdy na to nezapomenu! Navíc tady doma v Calgary… Už byl čas ukázat, že dokážu dávat góly i hrát tvrdě.“

Klapka přišel do zámoří před dvěma lety, celou první sezonu ale odehrál jen na farmě. I když je to odchovanec Slavie Praha, rozhodl se ještě v mládežnickém věku přestoupit k libereckým Bílým Tygrům. Dospělý hokej si následně vyzkoušel v druholigových Benátkách nad Jizerou a poté už se přemístil do Liberce. V extralize nakonec odehrál 44 zápasů s bilancí 6+12. Dokonce už má na kontě i první starty a gól v seniorské reprezentaci.

Pro Calgary sezona skončila, protože se nedostalo do play-off. Ale Klapkovi ještě ročník 2023/24 neskončil. „Musím se přesunout na farmu, v sobotu mě čeká zápas. Jsem šťastný, že jsem schopný hrát v NHL. To je ale jen začátek,“ dodal hokejový obr.

Zdroj: redakce, nhl.com