Připravte se na cestu za italskými kulinářskými tradicemi s naším receptem na zeleninovou polévku. S touto bohatou směsí ostrých bylinek a čerstvé zeleniny proměníte svou kuchyni v malou italskou trattorii.
Suroviny
- 1 cibule
- olivový olej
- 2 pórky
- 2 stonky celeru
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- sůl
- černý pepř
- tymián
- petržel
- 3 plátky chleba
- sušený česnek
- oregano
- červený pepř
Postup
V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a na mírném ohni osmahněte cibuli.
Přidejte nakrájený pórek, celer, mrkev, červenou papriku, cuketu, brambory, česnek a chilli papričku. Dobře promíchejte.
Dochutíme solí, černým pepřem a tymiánem. Důkladně promíchejte a hrnec přiklopte. Nechte vařit 5-7 minut.
Do hrnce přilijte 1 litr zeleninového vývaru. Nechte vařit dalších 15 minut.
Přidejte čerstvou nasekanou petrželku.
Mezitím si připravte krutony. Plátky chleba potřete olivovým olejem a posypte je sušeným česnekem, červenou paprikou a oreganem. Pečte v troubě při 180 °C po dobu 10 minut.
Teplou polévku podávejte s aromatickými krutony.
Vychutnejte si tuto lahodnou polévku plnou chutí a vůní! Buon appetito!
Článek původně vyšel na stránkách slovenské redakce Epoch Times