V soutěži VAN GRAAF Junior Talent 2024 zvítězila Hana Valtová

V rámci právě probíhající jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week FW24 se v sobotu 20. dubna 2024 uskutečnila přehlídka čtyř finalistů talentové soutěže VAN GRAAF Junior Talent 2024.  Na společné přehlídce oficiálního programu MBPFW své kolekce představili začínající oděvní designéři, které vybrala odborná porota na základě předložených portfolií. Mezi uchazeče o titul nejtalentovanějšího začínajícího návrháře se dostali studenti Ateliéru designu oděvu a obuvi Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze Hana Valtová, Valerie Jurčíková, Šimon Žák a absolvent ArtEZ, University of the Arts, Vojtěch Lopour.

Kolekce finalistů VAN GRAAF Junior Talent 2024

Na základě rozhodnutí odborné poroty se letošním vítězem stala Hana Valtová, studentka Ateliéru designu oděvu a obuvi Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Hana získala finanční příspěvek na zhotovení nové kolekce, kterou představí v rámci podzimní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week, a také PR podporu ze strany MBPFW. Do soutěže, která se již osmým rokem koná ve spolupráci s multibrandovým módním domem VAN GRAAF, se mohli hlásit čeští a slovenští módní tvůrci ve věku do 26 let.

Odbornou porotu tvoří Jakob Epperlein, store manager VAN GRAAF, ředitel Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku Lukáš Loskot, Danica Kovářová, šéfredaktorka Vogue CS, šéfredaktorka Elle Thea Prokop, šéfredaktorka Harper’s Bazaar Nora Grundová, head stylist Cosmopolitanu Evženie Habron, kreativní konzultantka magazínu Top Fashion Zuzana Nováková Stráská, slovenský módní designér Boris Kráľ, šéfredaktorka titulu Dolce Vita Lenka Šubrtová, renomovaný český designér Jan Černý, Alexander Henzler, CEO Mercedes-Benz Česká republika a odborná garantka, oděvní designérka a profesorka Liběna Rochová.

 

Hana Valtová