Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern si pochutnal na Unionu Berlín a pojistil si druhé místo, Kane vstřelil 33. gól v sezoně

Po postupu do semifinále Ligy mistrů deklasovali fotbalisté Bayernu Mnichov v německé lize Union Berlín 5:1 a pojistili si druhé místo před Stuttgartem. Mönchengladbach i přes hattrick Robina Hacka prohrál v Hoffenheimu 3:4. Vítěznou branku dal v nastavení Anton Stach. Lipsko zvítězilo v Heidenheimu 2:1 a upevnilo si čtvrtou příčku před Dortmundem.

Harry Kane z Bayernu střílí gól v Bundeslize
zdroj: REUTERS

Bayern o poločase vedl o dva góly zásluhou Goretzky a Kanea, jenž svou 33. ligovou trefu vstřelil z přímého kopu. Po přestávce se dvakrát prosadil Müller a mezi jeho trefami zvýšil na 4:0 Tel. Čestný úspěch domácích zaznamenal v nastavení Vertessen. Český reprezentant Alex Král zůstal pouze mezi náhradníky Unionu.

Hoffenheim šel do vedení ve 36. minutě zásluhou Weghorsta, ale Hack svou první brankou záhy srovnal. Po přestávce si domácí vybudovali dvoubrankové vedení díky gólům Promela a Kabaka. Nejlepší střelec Borussie nejprve v 78. minutě snížil a minutu před koncem završením hattricku dokonce srovnal, ale Mönchengladbachu to na body nestačilo. Pár vteřin po Hackově osmém zásahu v sezoně Bebou ve vápně našel přízemním centrem střídajícího Stacha, jenž rozhodl o vítězství TSG.

Openda opět spasil Lipsko

V Heidenheimu se jako první mezi střelce zapsal ve 42. minutě hostující Šeško. Domácím se sice v 69. minutě podařilo srovnat zásluhou střídajícího Dovedana, který byl na hřišti jen několik desítek sekund, ale Lipsko pět minut před koncem strhlo zápas na svou stranu.

O vítěznou branku se postaral nejlepší střelec hostů Openda, který tak dal svůj 23. gól a ve střelecké tabulce je třetí za Kanem z Bayernu (33) a Guirassym ze Stuttgartu (25). Lipsko je v tabulce čtvrté, na pátý Dortmund má náskok tří bodů a o 12 branek příznivější rozdíl skóre.

Wolfsburg porazil Bochum 1:0 díky přesnému zásahu Winda ze 43. minuty a ze třináctého místa má na Mohuč náskok pěti bodů. Václav Černý, jenž se v týdnu poprvé stal otcem, v nominaci Vlků chyběl.

Frankfurt v páteční předehrávce zdolal Augsburg 3:1 a pojistil si šesté místo v tabulce znamenající účast v pohárové Evropě. Hráči Eintrachtu výhrou uctili památku klubové legendy Bernda Hölzenbeina, který zemřel v pondělí. Před zápasem se na počest mistra světa z roku 1974 držela minuta ticha.

Německá fotbalová liga – 30. kolo:

Eintracht Frankfurt - Augsburg 3:1 (55. Čaibí, 61. Ekitiké, 90.+5 Marmúš - 13. Vargas), Heidenheim – Lipsko 1:2 (69. Dovedan – 42. Šeško, 85. Openda), Hoffenheim – Mönchengladbach 4:3 (36. Weghorst, 58. Promel, 66. Kabak, 90.+1 Stach – 39., 78. a 89. Hack), Kolín nad Rýnem – Darmstadt 0:2 (57. Klarer, 90.+1 Vilhelmsson), Wolfsburg – Bochum 1:0 (43. Wind), Union Berlín – Bayern Mnichov 1:5 (90.+1 Vertessen – 53. a 66. Müller, 29. Goretzka, 45.+1 Kane, 62. Tel).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články