metro.cz

Počasí v Praze

13 °C / 22 °C

Čtvrtek 23. května 2024. Svátek má Vladimír

Instalace společnosti Kohler Co. s umělcem a designérem Samuelem Rossem zařazena do užšího výběru ceny FuoriSalone na Milan Design Weeku

  16:18
Kohler (Wisconsin) 21. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - V architektonické expozici se představuje také limitovaná edice chytré toalety Formation 02

Milánský týden designu se rozbíhá a značka Kohler si získává stále více pozornosti jako symbol inovací a špičkového designu, okouzlující publikum svými žhavými novinkami jak přímo na Salone del Mobile, tak prostřednictvím imerzivní instalace v Palazzo del Senato.

Stánek společnosti Kohler na celosvětovém veletrhu designu navštívilo během prvních dvou dnů více než 10.000 návštěvníků a její instalace na Fuorisalone se dostala do užšího výběru na cenu Fuorisalone.it Award 2024. Až do soboty 20. dubna přitom probíhá hlasování o nejlepší projekt. Pro instalaci Kohler x SR_A můžete hlasovat kliknutím na tento odkaz .

Instalace Terminal 02, a limitovaná edice chytré toalety Formation 02

Společnost Kohler představuje ve spolupráci s umělcem a designérem Dr. Samuelem Rossem MBE a jeho studiem průmyslového designu SR_A velkoplošnou instalaci Terminal 02 a novou limitovanou edici chytré toalety Formation 02, které představují již druhou generaci několikaletého partnerství Kohler x SR_A.

Expresivní, brutalistní sochařská forma Formation 02 vybízí návštěvníky k přehodnocení materiálnosti toalety a zároveň využívá nejnovější špičkové technologie společnosti Kohler. Novinku lze spatřit v srdci imerzivní instalace Terminal 02, která se nachází v Palazzo del Senato.

Terminal 02 tvoří industriální labyrint trubek, směřující k objektu Formation 02. Zážitek průchodu expozicí umožňuje návštěvníkům sledovat proudění vody v různých tvarech a úrovních, spojuje koncepty proudění a kontroly s objevováním a hrou a zároveň využívá prvky přírodní krajiny v konfrontaci s průmyslovým inženýrstvím. Industriální, brutalistní výrobky a instalace, umístěné ve velkolepých pilířích historického Palazzo del Senato, odrážejí jeho klasické architektonické prvky na pozadí volné oblohy nad ním. Instalace, která ctí tradiční řemeslné umění a zároveň posouvá hranice a nově definuje pohled na vodu, ztělesňuje společnou filozofii společností Kohler a SR_A.

Stánek Kohler Co. na veletrhu Salone del Mobile

Společnost Kohler Co. představuje na mezinárodní výstavě koupelen (hala 06, prostory A38 a A40) na veletrhu Salone del Mobile fascinující prezentaci svých značek Kohler, Kallista, Kast a Klafs.

Stánek, který navrhlo mezinárodní designérské studio Yabu Pushelberg, zve návštěvníky na strhující výpravu, na níž se prolínají umění, design, technologie a duševní pohoda, a posouvá pojem osobitého zážitku a pohlcujícího wellness na novou úroveň.

Design stánku vychází z bohatého dědictví společnosti Kohler, evokuje vodu v pohybu a zve návštěvníky na fascinující průzkum formy, textury a světla. Značky společnosti Kohler Co. se představují prostřednictvím řady vzájemně propojených zakřivených prostorů, které předvádějí nejmodernější inovace v oblasti designu a wellness - od elegantních vodovodních baterií a armatur po luxusní vany, futuristické sprchy a nekompromisní sauny. Každá viněta je pečlivě sestavena tak, aby zdůrazňovala hladké spojení formy a funkce, což dokazuje neochvějný závazek společnosti Kohler Co. vůči řemeslnému zpracování a kvalitě.

Společnost Kohler také navázala spolupráci s firmou DS & Durga, která expozici obohatila o čichové vjemy. Působivou prezentaci vytvořenou společnostmi Kohler a Yabu Pushelberg tak doplňuje čistá a svěží vůně s názvem „Concrete After Lightning". Zvukovou kulisu, která umocňuje smyslový zážitek ze stánku společnosti Kohler Co. na Salone del Mobile a odlišuje jej od rušného prostředí veletrhu, odborně sestavila společnost Myndstream.

Součástí stánku je také ohromující sochařské dílo s názvem Scuola di Pesci Milan od umělce Davida Franklina. Objekt, který symbolizuje transformační potenciálu tvořivosti a představivosti, představuje poutavé náměty vytržené ze světa přírody a zve tak kolemjdoucí k zapojení do společného uměleckého zážitku.

O společnosti Kohler Co.

Společnost Kohler Co. je již po více než 150 let světovým lídrem v oblasti designu a inovací. Prostřednictvím svých produktů pro kuchyně a koupelny, luxusních truhlářských výrobků, obkladů a osvětlení, řešení pro distribuovanou energii napomáhá vytvářet elegantní bydlení. Poskytuje také luxusní zážitky v oblasti pohostinství a významných golfových turnajů. Soukromá společnost Kohler Co. byla založena v roce 1873 a sídlí ve městě Kohler ve státě Wisconsin. Společnost rovněž vyvíjí prostředky pro řešení naléhavých problémů komunit s nedostatečnou úrovní péče po celém světě, jako je dostupnost nezávadné vody a základní hygieny. Jejím cílem je zlepšit kvalitu života současných i budoucích generací.

 

Palazzo del Senato

Via Senato 10

úterý 16. dubna - neděle 21. dubna

Otevřeno denně od 12:00 do 22:00 hod.

 

Salone del Mobile

Fiera Milano Rho - S.S. del Sempione 28 - Rho

úterý 16. dubna - neděle 21. dubna

Pro média otevřeno denně: 8:30 - 18:30 hod.

 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2391242/Kohler_Co__Salone_del_Mobile_Booth__7.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2391243/Kohler_Co__Salone_del_Mobile_Booth__10.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2391244/Kohler_x_SR_A_FuoriSalone_Terminal_02_Installation__13.jpg 

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/619434/Kohler_Logo.jpg

 

 

Hlavní zprávy

Digitální gilotina. Hnutí volá po odpovědnosti za postoje a názory influencerů ve veřejném prostoru

vydáno 23. května 2024  11:00

Zatímco kvůli válkám nebo přírodním katastrofám část populace čelí hladomoru a nemocím, celebrity, influenceři a miliardáři navštěvují luxusní akce, jako...  celý článek

Fiakristům má v centru Prahy nadobro odzvonit. Bude z koní chutný salám?

vydáno 23. května 2024  4:37

Začalo to fotkou ležícího koně na dlažbě Staroměstského náměstí. A podle největších optimistů to možná, alespoň načas, skončí už dnes na mimořádném...  celý článek

Šéf festivalu Rock for People sní o Red Hot Chilli Peppers a System Of A Down

vydáno 20. května 2024  12:57

Michal Thomes dokázal z lokální akce vydupat mezinárodně uznávaný festival obřích rozměrů. Šéf festivalu Rock for People deníku Metro říká, že se letos...  celý článek

Mládí vpřed! Slavný pochod obsadili teenageři, neztratil se ani editor deníku Metro

vydáno 20. května 2024  5:03

Nejslavnější český pochod Praha-Prčice ovládl deštivou sobotu. Ti největší odvážlivci se vydali na nejdelší, 75 kilometrů dlouhou trasu. V cíli panovaly...  celý článek