TOPlist

Sláva! S Wear OS hodinkami půjde nadále platit jednoduše, náznak nutnosti zadat PIN byl chybou

Wear OS hodinky Peněženka Google
  • Peněženka Google začala po některých uživatelích Wear OS vyžadovat PIN
  • Novinka by se nejevila dvakrát užitečně, spíš by šlo o otravný krok navíc
  • Naštěstí šlo o pouhou chybu, nyní se pracuje na jejím opravení

Aktualizace (24. 4. 2024, 19:18): Jak informoval server 9to5Google, dle společnosti Google byla nutnost zadat PIN před platbou pomocí aplikace Peněženka Google ve Wear OS hodinkách chybou. Mluvčí firmy uvedl, že se na jejím opravení pracuje.

Původní znění článku

Platby telefonem se v průběhu let staly čím dál populárnějšími. Já osobně si nepamatuji, kdy jsem naposledy v obchodě použil fyzickou platební kartu namísto toho, abych jednoduše vytáhnul telefon z kapsy a přiložil jej k terminálu. Mnozí uživatelé mají kartu nahranou také v hodinkách a s použitím NFC platí pomocí nich. Jestliže do této pomyslné skupinky patříte i vy a používáte Wear OS hodinky s aplikací Peněženka Google, celý proces se vám možná trochu zkomplikuje.

Platit Wear OS hodinkami prostřednictvím Peněženky Google bylo dosud velice snadné. Aplikaci s aktivovanou platební kartou stačilo otevřít a přiložit ke čtečce, která provedla ověření a transakci dokončila. Jak ale nyní začali upozorňovat někteří uživatelé na platformě Reddit, hodinky po nich nově vyžadují zadání PIN kódu, než jim dovolí platit.

Google patrně experimentuje s dodatečnou vrstvou ověření, a to zdánlivě velmi podobným způsobem jako u chytrých telefonů. V jejich případě kalifornský technologický gigant před nedávnem rozhodl, že je pro platby nad 500 Kč (částka se v jednotlivých zemích světa liší) nutné telefon odemknout. Už tedy nestačí rozsvítit displej, povolit NFC a přiblížit jej k terminálu.

Zda Google u Wear OS hodinek provádí test omezený na určité procento uživatelů, anebo se jedná pouze o chybu v samotné Peněžence, zatím není jasné. Samotná společnost ještě nic oficiálně nepotvrdila. Novinka jako taková se nicméně dvakrát užitečně nezdá – Wear OS už v základu vyžaduje zadání hesla v případě, že systém zaregistruje sundání hodinek ze zápěstí.

Používáte hodinky s Wear OS?

Zdroje: Reddit, 9to5Google, Android Police

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)