Hlavní obsah

Kacetla by vzali do Prodané nevěsty, řekl Radil. Je brutálně agresivní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové finále vstoupilo do druhé poloviny a emoce stoupají. A kromě pardubického kouče Marka Zadiny, který po čtvrtém zápase série nařkl Milana Antoše, že ovlivňuje komisi rozhodčích, se i zkušený útočník Dynama Lukáš Radil opřel do třineckého brankáře Ondřeje Kacetla. „Měl jsem ho za férového kluka. Ale možná by ho vzali do Národního divadla,“ vyprávěl po utkání. Narážel na situaci z první třetiny, kdy – jak sám říká – šel za přátelské poplácání jeho betonů na trestnou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, fauly Dynama v první třetiněVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 4. zápas Třinec - Pardubice

Když se vrátil k momentu, za který byl v první třetině vyloučen, bylo na něm patrné naštvání na Kacetla. „Nebylo to myšleno zle. Ať si každý sáhne do svědomí, jestli se takhle hraje play off. Nejsem si úplně jistý. Bylo to kamarádské a on zavrávoral, což jsem viděl naposledy v Národním divadle, když jsme byli s manželkou se podívat na Prodanou nevěstu. Možná by ho tam vzali.“

A jakou roli by mu Radil svěřil? Kecala, nebo snad Vaška? „Nemám zkušenosti s castingem, nemám na to založenou žádnou společnost, takže těžko říct,“ usmíval se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice 1:1 (8. Radil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

S Kacetlem si prý moment při ani po zápase nevyříkali. Zároveň je patrné, že Kacetl nepatří mezi brankáře, kteří by při utkání byli uzavření ve svém světě. Je jeho aktivní součástí. „On je brutálně agresivní. I když nejsme v brankovišti, tak se tam stejně ohání hokejkou. I to by se mělo šetřit, protože z druhé stany je to taky faul,“ míní Radil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácí Kacetl fantasticky vychytal RadilaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Po utkání se od novinářů dozvěděl i o kritice trenéra Zadiny směrem k Milanu Antošovi, který podle kouče byl spouštěčem událostí, po nichž se začalo ve třetím utkání přísněji posuzovat hraní před brankovištěm.

„Za mě je to dost nešťastné. Tlak do brány musí být, je to vyhecované. Přijde mi, že to škodí hokeji, že to k němu patří, že to mají lidi rádi. Neříkám zajíždět nesmyslně do brankáře a nějak ho zranit. Ale hraje se tvrdě a je zajímavé, že když to začne od nás, tak se dělají nějaké regule. Když to dělá jiný tým, tak je to v pořádku. Mojí optikou to tak je.“

Co měl na mysli? A skutečně vzniká nějaký „lex Pardubice“? „Jasně,“ vypálí hned. „Já sem nechci plést minulý rok, když jsme hráli semifinále s Třincem, ale tam skončila třetina a Marcinko se rozjel přes celé hřiště za našim gólmanem. Jak se to tenkrát řešilo? To byly vypnuté kamery? Vím, že už v Třinci nehraje, ale proč se to minulý rok neřešilo?“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.