Dnes Neděle - oblacno 21°C
Zítra Pondělí - skorojasno 23°C
Neděle 12. 5. 2024
Svátek má Pankrác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Doprava

Začne první etapa opravy Slévačské ulice, potrvá do července

Ve čtvrtek 25. dubna začne TSK Praha s opravou Slévačské ulice. První etapa proběhne v úseku od ulice Cíglerova po ulice Kukelská a Zdobnická. Během ní bude komplexně obnoven povrch komunikace, opraví se kanalizační vpusti, revizní šachty, dojde k úpravě dopravního značení a zařízení a k opravě zastávek MHD. S realizací první, a pravděpodobně i druhé etapy opravy, dojde ke zjednosměrnění Slévačské ulice ve směru od Rajské zahrady směrem do Hloubětína, informuje Praha 14 na svých stránkách.

Oprava ulice Slévačská, kterou provede společnost Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK), bude rozdělena do dvou etap. První etapa proběhne v termínu od 25. 4. do 14. 7. V potřebných úsecích budou dočasně uzavírány také vjezdy na Slévačskou z bočních ulic. Po dobu rekonstrukce Slévačské je nutné počítat se změnami tras linek MHD. Ve směru od Rajské zahrady do Hloubětína pojedou autobusy po stávající trase ulicí Slévačská, v opačném směru pak pouze po Poděbradské a Broumarské. Ve směru od Hloubětína budou spoje zastavovat také na dočasné autobusové zastávce Lehovec u konečné tramvají.

Na první etapu oprav Slévačské má dle plánu navázat druhá, v jejímž rámci se TSK zaměří na úsek od ulic Zdobnická a Kukelská až po Poděbradskou. Konkrétní termín realizace TSK zatím nestanovila.

„Po dobu opravy bude tranzitní doprava Slévačskou ulicí nežádoucí, a proto prosíme řidiče, pokud v místě nebydlí, nepodnikají nebo zde nepojedou za účelem zásobování, aby do Slévačské ulice vůbec nevjížděli. Souběh dvou velkých akcí, tedy opravy Slévačské ulice a obnovy plynovodu, bude pro celou oblast a zejména místní obyvatele velmi komplikovaný i bez tranzitní dopravy,“ vysvětlila místostarostka Prahy 14 Soňa Tománková (NAŠE Čtrnáctka), do jejíž gesce doprava spadá.

„Těší mě, že se Lehovec už letos dočká velké revitalizace dopravního prostoru, přestože jsem si vědoma, že pro občany Lehovce bude letošní rok extrémně náročný. Koordinace obou akcí však výrazně zkrátila dobu potřebných dopravních omezení a zároveň zajistila kvalitnější výsledný efekt. Akce si vzájemně neuškodí, k čemuž by v případě samostatně realizovaných akcí došlo,“ dodala Tománková.


Autor: Hla

Uzavření Lednické ulice

Včera v 10:54

V termínu od 13. do 22. května bude obousměrně uzavřena Lednická ulice v úseku mezi nádražím Kyje a Morušovou ulicí. V celém úseku se bude opravovat povrch vozovky a mostní konstrukce.

Tragédie ve stanici Anděl

6. května 2024 ve 22:57

Patnáct minut před osmnáctou hodinou se v pondělí stala ve stanici metra Anděl na lince B tragédie. Do kolejiště spadl cestující a zemřel. Více než dvě hodiny proto nejezdilo metro mezi stanicemi Florenc a Smíchovské nádraží.

Začne rekonstrukce kanalizace v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem

4. května 2024 v 16:31

Ve čtvrtek 9. května budou zahájeny práce na rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem, s předpokladem dokončení v listopadu, včetně obnovy povrchů.

Oprava povrchu vozovky Na Jahodnici

3. května 2024 v 10:51

V termínu od 8. do 11. května bude probíhat lokální oprava povrchu vozovky na ulicích Manželů Dostálových a Kostlivého v Praze 14. Konkrétně se jedná v ulici Manželů Dostálových o úsek mezi Bajgarovou a Kostlivého a křižovatku ulic Manželů Dostálových a...

Parkování na Strahově: Fialové zóny

3. května 2024 v 07:22

Od května začalo v oblasti Břevnova platit avizované rozšíření zón placeného stání v ulicích Maratónská a Diskařská. V těchto ulicích byly zavedeny smíšené fialové zóny. Stalo se tak na základě požadavku radnice Prahy 6, která chce tímto krokem upřednostnit rezidentní...

Další články
Nahoru