Jirků (ODS Brtnice): Při prodeji pozemků radnímu města došlo k účelovým ovlivněním občanů, napadání bývalé starostky a bagatelizaci problému 

Dlouholetý starosta Brtnice Stanislav Jirků sepsal na žádost Občasníku své zážitky z výjezdního zasedání zastupitelstva Brtnice v místní části Komárovice. Zde zastupitelé řešili žádost radního města Jiřího Zeleného o odprodej obecního pozemku. Zastupitelé a příznivci místní ODS už před zasedáním zastupitelstva zpochybnili záměr prodeje (více zde).

Vyjádření bývalého starosty Brtnice Stanislava Jirků (bez úprav, nekráceno):

Na výjezdním zasedání Zastupitelstva města Brtnice v osadě Komárovice jsem měl několik zážitků.
Na to, že zde žije necelých 80 obyvatel a je jednou z devíti osad spadajících do správní oblasti Města Brtnice, investiční náklady do této obce činily za uplynulé roky několik miliónu korun. Jak na ZMB zaznělo, že 30 roků se zde neinvestovalo do kulturního domu, je účelová lež. Mimo jiné je zde nová střecha, podlaha, pódium a další zhodnocení. Dále se postupně vybudovalo dětské a sportovní hřiště, asfaltové povrchy, čekárna, rybník, nové osvětlení, místní vodovod s vodojemem a úpravnou vody a další menší investice.

Překvapením pro mě byla velká účast občanů z Brtnice (včetně právního zastoupení radního) na tomto zastupitelstvu.

Všechny body jednání proběhly ve shodě v hlasování koalice a i opozice, až na bod o prodeji obecních pozemků, v k.ú. Komárovice. Tento prodej chtěla opozice (ODS) odložit do schválení územního plánu (na pozemky je s radním uzavřena nájemní smlouva ). Město zde mělo své plány, a to vybudování skladovací a manipulační plochy pro potřeby technické skupiny města.

Při tomto projednávání došlo k účelovým ovlivněním občanů Komárovic, napadání bývalé starostky a bagatelizaci problému.

Videozáznam přímo zde:

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů