Video z jejího prvního konkurzu, kdy stála před odbornou porotou v čele se Simonem Cowellem, nesmělá a skromná, a následně všem vyrazila dech svou interpretací písně "I Dreamed a Dream" z Bídníků, sledovaly miliony lidí.

V roce 2008 žila Susane jako nezaměstnaná charitativní pracovnice sama se svou kočkou Pebbles a chtěla si vyzkoušet, zda se dokáže prosadit v showbyznysu.

Díky své účasti v soutěži se ze zpěvačky přes noc stala hvězda světového formátu. "Bývala jsem tak trochu divák, který se díval na svět zvenčí. Ale teď jsem součástí toho světa, a i když je to děsivé, hodlám to přijmout," řekla tehdy Boyle zahraničním médiím.

Za první rok své kariéry si Susane vydělala 6,8 milionu dolarů a její úspěch pokračoval po vydání druhého studiového alba, kdy se stala třetím umělcem, který se dvakrát v jednom roce dostal na vrchol hitparád ve Velké Británii a USA.

Ačkoliv se Boyle ze dne na den stala multimilionářkou, zpěvačka vždy zůstala upřímná a skutečně skromná.

Nejlepší je být při zemi a u svých kořenů

Na rozdíl od mnoha jiných celebrit se nikdy nepyšnila svými penězi a dodnes žije ve svém domě z dětství ve skotském Blackburnu, ačkoliv by si mohla dovolit mnohem luxusnější bydlení.

"Nejlepší je být při zemi a u svých kořenů. Udrží vás to při zemi a zabrání vám to říkat věci, které byste možná říkat neměli," svěřila se v rozhovoru pro časopis OK.

Susan Boyle se narodila 1. dubna 1961. Její otec Patrick Boyle byl horník, veterán druhé světové války a zpěvák, a její matka Bridget se živila jako stenotypistka. Oba byli přistěhovalci z irského hrabství Donegal a Susane vyrůstala jako nejmladší z šesti sester a čtyř bratrů.

Rodina žila v obecním domě ve skotském Západním Lothianu. Právě v tomto domě žije Susan dodnes.

Když se Boyle stala slavnou a vydělala první miliony, rodinné sídlo odkoupila a předělala si ho dle svých představ.

V domě nechybí honosný klavír, na který se ale hvězda reality show teprve učí. Obývací pokoj je světlý a útulný a plný fotografií její rodiny. Dříve stavení obývalo celkem devět lidí, nyní má ale zpěvačka vše pouze pro sebe.

Otec Susan zemřel v devadesátých letech a její sourozenci postupně všichni odešli z domova kromě ní, která zde zůstala a starala se o svou matku až do její smrti v roce 2007.

"Někteří lidé se zdají být překvapeni, že jsem se rozhodla zůstat v rodinném domě. Proč bych neměla? Cítím, že máma je stále tady a je tu tolik hezkých vzpomínek... Strávila jsem v tomto domě většinu svého života a teď se nebudu stěhovat, protože cítím, že je to součást mé nové historie," vysvětlila Boyle, které ke štěstí chybí pouze životní láska, kterou doposud nepotkala.

Zpěvačka vždy otevřeně hovořila o tom, že chce potkat svého pana božského a udělat z něj dlouhodobého partnera. To se jí ale zatím bohužel nepoštěstilo. Susan si navíc vždycky přála být matkou a mít vlastní děti.

„Nikdy jsem žádné vlastní neměla, to mě nejvíc mrzí, ale miluji děti. Je s nimi dobrá zábava,“ přiznala webu The Sun.

Vzhledem k věku se Boyle již vlastních dětí s jistotou nedočká, přesto ale zvažuje alespoň adopci. "Mám krásný dům, proč se o něj nepodělit?" dodala Susan, jejíž příběh by vydal na román.

Související články