Korková podlaha

Korkové lišty k podlahám

Uvažujete nad renovací podlahy nebo se chystáte pokládat zcela novou podlahovou krytinu v novostavbě? Ve všech těchto případech budete chtít vzhledově krásnou podlahu, která hodně vydrží a do jisté míry bude i ekologická. Pro doplnění podlah jsou korkové lišty ideální kombinací, která hezky vypadá, ale je i funkční. Vzhled korkových lišt na podlahu je přirozený, jsou trvanlivé a jedná se o udržitelný materiál, který zvýší hodnotu bydlení.

Proč zvolit korkové lišty k podlahám? Jaké jsou největší výhody korkových lišt?

Jednou z předností korku jako materiálu je, že se jedná o přírodní izolaci. Korek je znám svou schopností izolovat teplo i zvuk. Korkové lišty tedy pomáhají udržovat teplo v místnosti a snižují přenos zvuku, což je ideální pro domy s podlahovým vytápěním nebo pro prostory, kde je důležitá akustika, odhlučnění prostoru například před sousedy. Navzdory své měkkosti je korkový materiál lišt překvapivě odolný vůči poškrábání a opotřebení. To znamená, že korkové lišty jsou schopny odolat každodennímu zatížení.

Korkové lišty jsou k dispozici v široké škále designů, od přírodních dřevěných vzorů po moderní a barevné varianty, velmi lehce se tak dají vybrat kombinace vhodné pro váš byt nebo dům. Instalace korkových lišt je rychlá a snadná. Korkový materiál je hypoalergenní a odolný vůči rozvoji plísní a bakterií. To z něho dělá ideální volbu pro alergiky a pro lidi, kteří chtějí udržet svůj domov čistý a zdravý.

Jaká je cena korkových podlahových lišt?

Korkové lišty k podlahám nepatří mezi nejdražší materiál, ale není ani nejlevnější. Pokud ale chcete materiál lišt, který vydrží a bude jeho cena úměrná kvalitě, můžeme vám je doporučit. Cena korkové lišty k podlahám stojí okolo 350 Kč za ks. Kus je obvykle lišta v délce 2,5 metru. Celková cena za lišty k podlahám pak záleží na velikosti dané místnosti.

Číst další článek:  Co je to anhydritová vyrovnávací hmota Ceresit DC?

Proč byste měli využít lišty z korku oproti dalším materiálům?

korková lišta

Korkové lišty k podlahám jsou lepší volbou než jiné materiály z mnoha důvodů. Jejich přírodní původ, izolační vlastnosti, odolnost a estetická atraktivita z nich dělají ideální volbu pro každý domov. Investice do korkových lišt přináší dlouhodobé úspory a pohodlí. Pokud chcete sáhnout po korkových lištách, je to investice, která se vyplatí. Oproti laminátovým lištám jsou ty korkové odolnější a mají lepší akustické vlastnosti. Dřevěné lišty k podlahám mohou vypadat odolnější, ale zase mají mnohem horší akustické vlastnosti než korkové. Korkové lišty jsou vyrobeny z přírodního materiálu, zatímco například laminátové lišty jsou vyrobeny z umělých materiálů.

Závěrem Nejlevnějšípodlahy.cz ke korkovým lištám

Pokud se podíváte na všechny výhody korkových lišt k podlahám, musíte uznat, že se jedná o ideální volbu pro každý domov. Kombinace přírodního vzhledu, odolnosti a ekologie se většinou líbí každému. Z našich zkušeností víme, že tyto lišty dokážou vydržet opravdu hodně, a že je dokážou nainstalovat i zruční domácí kutilové. Podlahové lišty z korku dokážou navíc i držet svůj vzhled, protože jsou většinou opatřeny ochranou proti UV záření.

Podobné příspěvky