Hlavní obsah

Bostone, máme problém. Pastrňák zavěsil, ale Matthews se probral. Gólmanské šachy se nevyplatily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátká série se určitě nečekala. Hokejisté Bostonu ve druhém zápase play off nevyužili domácí výhodu a Toronto si do Kanady odvezlo výhru 3:2. První gól v sérii sice dával po exkluzivní přihrávce Pavla Zachy David Pastrňák, Bruins se ale nevyplatily šachy s gólmany.

Sestřih zápasu Boston - TorontoVideo: sntv

 
Článek

V úvodním duelu (5:1) zachytal Bostonu skvěle Jeremy Swayman, který předvedl 35 zákroků, kouč Jim Montgomery přesto nyní do branky poslal loňského vítěze Vezina Trophy Linuse Ullmarka. Tak, jako pravidelně střídal brankáře v základní části. Jenže tentokrát to nebyla správná volba.

Třicetiletý Švéd nijak výrazně nechyboval, ve vyrovnaných zápasech ale rozhodují detaily a ty pro Ullmarka v klíčových momentech nehrály. Před vyrovnávacím gólem Maxe Domiho na 1:1 na chvíli ztratil přehled po ráně Austona Matthewse. Ten pak v 53. minutě dával po úniku vítězný gól a gólman Bruins na jeho forhendový blafák nedokázal zareagovat.

„Je to bitva. Člověk musí víc předvídat, aby se dostal do šancí,“ tvrdil Matthews. „Zase ukázal, proč je nejlepším střelcem. Příště mu to snad čapnu,“ reagoval Ullmark, ale žádnou kritiku na svůj výkon neslyšel.

„Nemám ohledně toho rozhodnutí výčitky. Linus byl skvělý, předvedl několik vynikajících zákroků. Byl oporou týmu, ale my dali jen dva góly,“ hodnotil kouč Bruins Jim Montgomery. Bostonskými fanoušky ‚šikanovaný‘ Ilja Samsonov tentokrát v brance Toronta vytasil 27 úspěšných zákroků.

„Byly tam z mé strany dobré i špatné momenty,“ uznal sám Ullmark. „Samozřejmě musím některé věci poladit, podívat se na video, abych zjistil, kde byly chyby. Potřebujeme teď dobít baterky. Slunce vyjde i zítra, kdy jedeme do Toronta.“ Třetí duel série je na programu už v noci na čtvrtek.

„Nehráli jsme zdaleka tak dobře, jak jsme mohli. A neplatí to jen o tomhle zápase,“ prohlásil Pastrňák, který osm sekund před koncem první třetiny upravil na 2:1 po fantastické Zachově asistenci z otočky. Víc gólů už ale Bruins ve zbylých dvou třetinách nedali. „Musíme se na to dobře vyspat a vrátit se do práce,“ řekla bostonská hvězda.

Doma teď na dva zápasy bude Toronto. Mezi tyčemi Bostonu by však měl být příště Swayman.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.