„Jak z jiné planety“ říká o Verstappenovi po jeho dramatickém vítězství ve Velké ceně Číny Christian Horner

Přidat na Seznam.cz

Podle manažera týmu Red Bull Christiana Hornera závodí Max Verstappen „jak z jiné planety“ poté, co trojnásobný mistr světa ovládl Velkou cenu Číny a připsal si další vítězství.

„Jeho forma je naprosto fantastická,“ řekl Horner televizní stanici Sky Sports. „Je naprosto srostlý se strojem a má neuvěřitelný cit a vcítění se do auta… Má také neuvěřitelný závodní mozek, takže je téměř až lidsky nemožné, čeho je schopen… V podstatě píše historii.“

Verstappen v letošní sezoně vyhrál všechny závody kromě Velké ceny Austrálie, kdy byl nucen odstoupit, a pokračuje tak ve své formě z loňské rekordní sezony, kdy vyhrál 19 z 22 závodů. Jeho dominance je taková, že každou Velkou cenu dokončí s pohodlným náskokem. V neděli projel cílem téměř 14 sekund před druhým Lando Norrisem z McLarenu. Třetí místo obsadil Verstappenův týmový kolega Sergio Perez. Verstappen vedl téměř celý závod a držel se stranou od chaosu za sebou.

„To, co se nám podařilo tento víkend, je fantastické.“ Další vítězství ve Velké ceně završilo již tak vítězný víkend Verstappena.

Zdroj: Sky sports, Sports Yahoo