Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nadace otce Pia zveřejní autentické fotky světce

Zdroj:cirkev.czcirkev.cz
Rubrika: Hlavní zprávy,Vatikán a zahraničí
Datum publikace23. 4. 2024, 10.30
TiskTisk

Dikasterium pro komunikaci a Dikasterium pro kulturu a vzdělávání pořádají v pondělí 29. dubna tiskovou konferenci, kde Nadace otce Pia zveřejní 10 autentických fotografií sv. Pia z Pietrelciny, jednoho z nejuctívanějších světců 20. století. Stane se tak při příležitosti 25. výročí blahořečení a 10. výročí založení Nadace otce Pia, neziskové organizace, která šíří povědomí a úctu ke světci.

image:Image 56/source/orig/55154_cq5dam-thumbnail-cropped-750-422-4.jpeg
osobní fotograf otce Pia Elia Stelluto a farnost Paupisi

V tiskové zprávě nadace se uvádí, že dosud nepublikované fotografie osobně vybral zakladatel nadace P. Luciano Lamonarca ve spolupráci s osobním fotografem otce Pia, Elia Stellutem. Snímky ve vysokém rozlišení budou zdarma k dispozici na internetových stránkách, aby tak podporovaly úctu ke světci. Nebudou však moci být použity ke komerčním účelům.

P. Lamonarca uvedl, že při letošním výročí chtějí darovat milionům věřících autentické fotky, aby si je odnesli do svých domovů, farností i obchodů a svěřili mu sebe i celý život. Skrze šíření jeho odkazu chce také pokorně vyjádřit poděkování otci Piu za požehnání a ochranu."

Osobní fotograf otce Pia, Ellia Stelluto doplnil: "Po všechna ta léta jsem vždy dával k dispozici fotografie otce Pia těm, kteří o to požádali, abych tak mohl šířit jeho odkaz." 

Tisková konference se bude konat 29. dubna 2024 ve 12:00 ve Vatikánské filmotéce. Snímky budou veřejnosti zpřístupněny od 29. dubna 2024 zde

Zdroj: Vatican News, anglická sekce

Focusy

Maria a svatí

Mohlo by vás zajímat

image:Image Pavel z Tarsu
Pavel z Tarsu Francesco Rossi de Gasperis
Cena: 135 Kč
image:Image Slovník svatých
Slovník svatých Gioia Lanzi, Fernando Lanzi
Cena: 899 Kč
image:Image Svatý Dominik Savio
Svatý Dominik Savio Michael Staudigl
Cena: 24 Kč
image:Image Čtyři svědkové
Čtyři svědkové Rod Bennett
Cena: 297 Kč

Související články

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou