Kouzlo psychologie

Optické iluze jsou nejen zábavnou kratochvílí. Jsou především způsobem, jak si ověřit svou inteligenci a lépe poznat sami sebe. 

Optické iluze v podobě obrázkových hádanek mohou zlepšit kognitivní schopnosti každého z nás a naučit nás vnímat každičký potřebný detail. Pokud o tom pochybujete, vyzkoušejte si naši IQ výzvu. 

Na první pohled jednoduchý obrázek rodiny, která dovádí uprostřed zimní krajiny, však skrývá logickou chybu. Ta čeká na své objevení. 

Odborníci se shodují, že pravidelné řešení podobných testů a hlavolamů přispívá ke zlepšení myšlení i schopnosti se soustředit. Pokud patříte k lidem, kteří rádi soutěží a nevadí jim pracovat pod náporem času, rozhodně neodcházejte. 

Nastavte si časovač svých hodinek na požadovaný čas, kterým je pouhých 5 vteřin. Víc nemáte. Pak se na obrázek zimní krajiny znovu podívejte a hurá do práce. 

Kde je logická chyba? 

Času rozhodně nemáte na zbyt. Rychle a pečlivě projděte obrázek kousek po kousku. Nepřijde vám na něm něco divného? Není na něm něco, co tam zkrátka být nemá? 

7 hádanek, které otestují vaše myšlení:

Zdroj: Youtube

Obrázkové hádanky jsou nejen výzvou pro náš mozek, procvičí také logiku a smysl pro detail. Jde tedy o jedinečný trénink kognitivních schopností, který zlepšuje paměť a orientaci v prostoru. 

Jen ti nejchytřejší však logickou chybu objeví v námi požadovaném čase 5 vteřin. V okamžiku, kdy se časovač vašich hodinek vypne, přestaňte hledat. Pokud jste nesrovnalost v obrázku našli, pak vám patří velká gratulace. 

Pokud ale stále nevíte, co je na obrázku zimní krajiny divného, a vše vám připadá v pořádku, pak nezoufejte. My vám řešení prozradíme. Je jednodušší, než se na první pohled může zdát. 

Logická chyba, kterou bylo potřeba objevit, je ukrytá na větvi jednoho ze stromů. Na té lze vidět motýla, což je v zimním období zcela nemyslitelné. Pokud jste hádanku rozluštili svépomocí nebo jste na ni přišli až spolu s námi, tak či tak vás musíme pochválit. 

Optické iluze rozhodně nepatří mezi nejjednodušší výzvy. A vy jste to nevzdali. Navíc příště, až se zase s nějakou takovou výzvou setkáte, budete jistě o poznání bystřejší. Myslete na to, že jen trénink dělá opravdového mistra. 

Zdroje: timesofindia.indiatimes.comwww.mirror.co.uk, themindsjournal.com