Sundal sako a pustil Football Manager. Český expert teď piplá talenty v Egyptě, Havlíček promluvil i o Salahovi

Sundal sako a pustil Football Manager. Český expert teď piplá talenty v Egyptě, Havlíček promluvil i o Salahovi

Sparťanská akademie, české mládežnické reprezentace. To je minulost. Trenér Petr Havlíček kroutí první měsíce na další zajímavé štaci. Přišla totiž výzva v podobě vedení mládežnické akademie Right to Dream v Egyptě, kterou pojí pupeční šňůra s dánským klubem Nordsjælland. Čtyřicetiletý expert se v dalším dílu podcastu Livesport Daily rozvyprávěl o tom, jaký je život v Egyptě, jako ho ovlivňuje Ramadán. Samostatnou kapitolou pak byla tamní modla - kanonýr Mohamed Salah.

"Dlouho se mi líbil způsob, jakým se v Nordsjællandu pracovalo s mládeží. Už jsem jednou mohl jít do Dánska, tenkrát jsem do toho nešel. Ale říkal jsem jim, že kdyby byla v budoucnu šance, rád bych se stal součástí toho projektu. Nordsjælland patří do skupiny, jejíž součástí jsou i akademie Right to Dream. A když se otevírala nová v Egyptě, přihlásil jsem se do výběrka a vyhrál ho. Teď už tu několik měsíců působím a jsem naprosto spokojený," vypráví kouč, který byl ještě nedávno hlavním trenérem české reprezentace do šestnácti let.

Jeho strýcem je slavný trenér Jaroslav Hřebík, on sám se ale k trénování dostal i díky hraní oblíbené hry Football Manager. "Je pravda, že to tak bylo, hrál jsem tam za Spartu a to mě nastartovalo. Ale faktem je, že jsem vždycky věděl, že chci trénovat. Nějaký čas jsem ale pracoval jako finanční poradce, jenže pak jsem jednoho dne stál v obleku ve velkém horku a došlo mi, že to vůbec není práce, kterou chci dělat. Svlékl jsem sako a místo, abych šel vydělávat peníze, tak jsem si zapnul Managera a začal se přeorientovávat na práci trenéra," popisuje Havlíček začátky cesty, která ho zavedla až do Egypta.

"Aktuálně tu máme asi patnáct lidí, kteří se o děti starají, včetně kondičních trenérů, fyzioterapeutů nebo analytika. Hráčů tu je dohromady 54. Ale máme velké plány na rozvoj, během tří let bychom chtěli mít sto hráčů. Začne to už náborem hráčů, který nás čeká v červnu," popisuje ambice egyptské akademie Havlíček.

VŠECH DOSAVADNÍCH 243 EPIZOD PODCASTU JE K DISPOZICI ZDE

Ve středeční epizodě Livesport Daily jsme mluvili také:

Jak probíhalo výběrové řízení do Egypta

Jak práci v akademii ovlivnil nedávný Ramadán 

Jak v Egyptě prožívají fotbal a Mohameda Salaha

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – SpotifyApple Podcasts Google Podcasts