Slovensko opustil Dušan Grúň (†81): Jak vypadaly jeho poslední chvíle?

Dušan Grúň 2

Autor: Pavel Krejčí

24. dubna 2024 13:44

Nejen Česko v těchto dnech truchlí, protože odešli Josef Laufer a Hana Brejchová. Smutní také naši sousedé na Slovensku, které opustil legendární zpěvák Dušan Grúň. Naposledy vydechl v pondělí v jedné z bratislavských nemocnic. Vdova Mária nyní popsala, jak vypadaly poslední dny manželova života. 

Celé to podle jejích slov začalo relativně nevinně. "Jednoho večera mi řekl, že se mu udělaly v puse afty, že ho to hodně bolí. Volala jsem kamarádce lékárnici, která mi poradila, co dělat. Ale ráno už měl ústa opuchlá, už jsem mu nerozuměla," uvedla podle Nového Času. 

Byl čtvrtek 11. dubna a manželé spolu mluvili naposledy. Grúň byl totiž v nemocnici uveden do umělého spánku. "Měla jsem volat, co s ním je. Řekli mi, že je v kritickém stavu, že mám přijít další den. To už byl napojený na přístroje a nevnímal," popsala vdova. 

Čtěte také

Paní Mária potvrdila dřívější informace o selhávání orgánů. Byly to prý zejména ledviny. "Bral hodně léků, protože měl mnoho zdravotních problémů a chorob, k tomu se přidal zápal plic," vysvětlila. 

"Každý den jsem u něj byla, protože jsem věděla, že ještě žije. Doufali jsme, že dialýza zabere, ale nic," dodala s tím, že lékaři se o zpěváka vzorně starali až do poslední chvíle. 

Témata: Dušan Grúň