S vrátivší se zimou se můžete začít těšit na lyžařský běh o Krakonošův pohár

Poněkud nečekaný nedávný návrat zimy na české hory je vhodnou příležitostí ohlédnout se za jednou z nejstarších sportovních akcí české advokacie – Krakonošovým pohárem, který se konal letos 13. ledna ve Špindlerově Mlýně již po třicáté deváté.

 

Lyžařský běžecký závod o Krakonošův pohár se jako tradičně jel na osmikilometrové trase stopy BUĎ FIT od restaurace Myslivna. Soutěžilo se ve dvou kategoriích – muži a ženy, na trať ale „neoficiálně“ vyrazil i nejmladší advokátní „dorost“ (na snímku).

 

 

 

V letošním ročníku se na stupních vítězů umístili

 

V kategorii muži                          V kategorii ženy

Ladislav Zvolský                            Zuzana Jiřištová

Tomáš Pekárek                               Eva Krumniklová

Jindřich Skácel                               Iva Skácelová

 

 

Mnohem více než o vítězství a pohár ale již od prvního ročníku vždy šlo hlavně o zábavu a vzájemné setkání kolegů a přátel se celé republiky, a to jak přímo na trati, tak pak po závodě.

 

 

 

Zmiňovaný první ročník se uskutečnil 24. února 1979 a jeho zakladateli byli advokáti JUDr. Vladimír Hovorka a JUDr. Ladislav Kutiš z tehdejší Advokátní poradny v Trutnově. I když konání závodu na čas přerušila divoká doba devadesátých let a nejnověji i pandemie covidu, k jeho věrným účastníkům v poslední době přibývá stále více nadšených nováčků. Můžete se k nim připojit i vy, neboť v lednu 2025 by se měl souboj o Krakonošův pohár uskutečnit již po čtyřicáté. Všechny zájemce, staré i nové, na něj včas pozve i Advokátní deník.

 

Redakce AD
Foto: Milena Zeithamlová + canva.com

Go to TOP