Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Za půl dne šest ztracených: Sebevrazi, schovaný feťák i seniorka zachraňující psa

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: rv - 
24. dubna 2024
16:40

Hned šest pátrání po pohřešovaných se sešlo během dvanácti hodin policistům v Pardubickém kraji. Hledali feťáka, kterého postrádala zdrogovaná partnerka, seniorku, která se zatoulala při hledání svého psa, i trojici mužů, u kterých bylo nebezpečí, že si sáhnou na život. Jednomu se zoufalý čin, bohužel, podařil.

Sérii pátrání odstartovala vyděšená žena ze Svitavska, která postrádala svého druha. Tento případ ale skončil tragicky, muž si sáhl na život a na jeho záchranu bylo pozdě.

Druhý případ byl zpočátku jak přes kopírák. Žena, opět ze Svitavska, se bála o manžela. K pátrací akci byl proto povolán i policejní vyjednávač. „Tomu se naštěstí s mužem podařilo spojit, následně se s ním i sejít a celou – původně pro pohřešovaného bezvýchodnou – situaci vyřešit,“ popsala policejní mluvčí Markéta Janovská.

Hledala psa

A to už se ozvali policistům příbuzní, kteří hledali na Českotřebovsku seniorku. Nechala doma všechny věci i mobil a zmizela. Ukázalo se, že ráno dovezli strážníci do útulku jejího psa, a bylo tak zřejmé, že se ho majitelka vydala hledat.

Do terénu vyrazily hlídky, za hodinu se ztracenou podařilo najít. „Ležela vyčerpaná na odstavené koleji,“ uvedla Janovská. Na místo tak vyjeli i záchranáři a ženu si převzali do péče.

Zdrogované zmizel partner

Následovalo oznámení od zdrogované ženy z Chrudimi, které zmizel partner. Policisté oba dobře znají, už v minulosti muže hledali, ten se partnerce schválně skrýval. Obavu ženy o život jejího druha ale brali vážně, byť jim okolnosti příliš nenahrávaly.

„Pohřešovaný se pohybuje v komunitě, která s policií nespolupracuje, a je tak obtížné zjistit informace k jeho pohybu a pobytu. Muž u sebe nemá ani mobilní telefon, a proto není možné uspořádat pátrací akci v určité oblasti,“ popsala mluvčí. Zakrátko se muž objevil, byl v pořádku.

Chyběl táta i kamarád

Sérii oznámení zakončily dva případy ze Svitavska. Nejprve volali vyděšení lidé, kteří stáli před domem otce, ale nedařilo se jim dostat k němu dovnitř. „Uvedli, že muž s nimi tři dny nekomunikuje a zřejmě je klíč v zámku zevnitř,“ řekla mluvčí. Policisté tak přizvali hasiče, zakrátko ale akci zrušili. Oznamovatelé volali, že se otec ozval přes domovní zvonek a již pomoc nepotřebují.

Jako poslední se na tísňovou linku ozval muž, který měl strach o kamaráda. Ten mu totiž poslal textovou zprávu, že si chce sáhnout na život. Policistům se podařilo s pohřešovaným osobně sejít. Na místo dorazili i záchranáři, kteří si nešťastníka převzali.

Video  Sebevraha držela na balkoně za pásek partnerka, pomoci přispěchali policisté.  - PČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání