Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2024 18:46
Čas čtení 0:44
Anna-Marie Hanzlíková

Rekord v planku! Prolomila ho 58letá babička dvanácti vnoučat

Rekord v planku! Prolomila ho 58letá babička dvanácti vnoučat
Zdroj: Guiness World Records
SPORT FEMINISMUS GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ KANADA POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Rekord v nejdelším ženském planku nově drží DonnaJean Wilde. Vydržela v něm neuvěřitelné 4 hodiny, 30 minut a 11 sekund.

Osmapadesátiletou Kanaďanku přišlo na její úspěšný pokus o rekord podpořit i všech jejích dvanáct vnoučat. Plank dělala v tělocvičně na střední škole, kde kdysi pracovala jako zástupkyně ředitelky, dohlížela na ni i rozhodčí z Guinnesovy knihy rekordů. Podpořit ji přišla i celá řada studentů*studentek.

Doporučeno
Nová stanice OK TV spustí vysílání už v květnu. Na co se můžeš těšit? Nová stanice OK TV spustí vysílání už v květnu. Na co se můžeš těšit? 24. dubna 2024 12:15

Čerstvá rekordmanka trénuje plank každý den. Stráví v něm až šest hodin denně, čas si rozděluje do dvou rovnoměrných bloků.

Svým případným pokořitelům*pokořitelkám DonnaJean vzkazuje: „Zkoušejte to dál a cvičte. Když musíte číst nebo pracovat na počítači, lehněte si na zem a dělejte to na zemi.“ Ona sama se prý v planku učila na celého magistra.

Mimochodem, mužský rekord drží Čech! Tehdy třiapadesátiletý Josef Šálek vydržel vloni v Plzni v pozici neskutečných 9 hodin, 38 minut a 48 sekund. 

Doporučeno
Festival Coachella dostal pokutu 28 tisíc dolarů. Důvodem je vystoupení Lany Del Rey Festival Coachella dostal pokutu 28 tisíc dolarů. Důvodem je vystoupení Lany Del Rey 24. dubna 2024 9:11

„Nemůžu tomu pořád uvěřit. Je to jako ze sna,“ řekla po úspěchu Kanaďanka. K planku se dostala, když před dvanácti lety přestala být po úrazu schopna běhat i cvičit se zátěží. 

Sklízí řadu obdivných reakcí na sociálních sítích. Někteří o rekordu i vtipkují. „Tohle říkám jako 56letá žena, jsem nejvíce ohromená, že vydržela tak dlouho bez vyčůrání. Neuvěřitelný výkon!“ napsala jedna z komentujících.

Domů
Sdílet
Diskuse