Netflix uvede drsnou kriminálku ze slovenského podsvětí! Rytmus v ní hraje mafiána a recenze ji doporučují

Zdroj: CinemArt

Po dvou a půl měsíci po české premiéře v kinech, se chválená slovenská kriminálka Válka policajtů podívá na Netflix. Snímek se odehrává v 90. letech a v roli jednoho z východoslovenských mafiánských bossů se představí Patrik „Rytmus“ Vrbovský. Diváci se mohou těšit také na našeho Jakuba Štáfka.

Válka policajtů je nový politický akční thriller z pera populárního novináře a spisovatele Arpáda Soltésze. Jeho kniha Sviňa rezonovala již před čtyřmi lety a to nejen na knižním trhu. Její stejnojmenné úspěšné filmové zpracování do slovenských kinosálů nalákalo téměř 400 000 diváků.

Čtěte také: HBO Max uvede zombie apokalypsu s Billem Murrayem. Zombieland to není

Děj příběhu Válka policajtů se odehrává v košickém podsvětí 90. let během vlády Vladimíra Mečiara. Diváci budou mít opět příležitost nahlédnout do reality tehdejšího života, o které možná ani netušili nebo raději ani vědět nechtěli.

Snímek natočil jako svou samostatnou režijní prvotinu Rudolf Biermann, jeden z vůbec nejzkušenějších slovenských producentů, který má na kontě desítky filmů. Zmiňovanou Sviňu ještě spolurežíroval s Mariannou Čengel Solčanskou, do Války policajtů se už pustil sám.

„Podobně jako české seriály Devadesátky či Případy 1. oddělení popisuje Válka policajtů kriminální podhoubí 90. let – tentokrát však na ještě o poznání divočejším Slovensku. Jako atmosférická kriminálka ze specifické doby s pichlavým přesahem do současnosti snímek poslouží, dokáže však i zmást a otrávit kvůli své nepřehledné a rozhárané struktuře,“ píše v recenzi na Kinoboxu Mojmír Sedláček.

Válka policajtů bude na Netflixu od 8. května.

Zdroj: CinemArt