Radek Kašpárek, jeden z nejvýraznějších českých kuchařů, známý zejména svým účinkováním v televizním pořadu MasterChef Česko, prošel v posledním roce proměnou, která si zaslouží pozornost.

Co za touto proměnou vězí?

Michelinský kuchař

Nejenže je úspěšným majitelem pražských restaurací, ale také člověkem, který se rozhodl udělat velký krok k lepšímu životnímu stylu.

Radek Kašpárek (*1981), rodák z Ostravy, si nyní může připsat další úspěch: ztrátu dvaceti kilogramů, díky níž vypadá jako hollywoodská hvězda.

Kašpárkova kuchařská kariéra začala hned po maturitě, kdy se rozhodl věnovat svůj profesní život gastronomii. Jeho talent a dovednosti ho zavedly do několika restaurací, ale zlom nastal až tehdy, když se vlastně dostal přes obýváky až do kuchyně českým lidem…

Jeho prvním televizním počinem byl pořad Co bude dnes k večeři? vysílaný televizí Barrandov. Diváky si získal díky svému charisma a kuchařskému talentu. Ten potvrdil záhy.

Čekal na něj famózní úspěch, když se v roce 2014 stal šéfkuchařem a majitelem prestižní restaurace Field, která během roku získala michelinskou hvězdu, tedy nejvyšší kuchařské ocenění.

Soukromí a práce v harmonii

Radek Kašpárek se se svou manželkou stará hned o čtyři děti. A jak to zvládá? Podařilo se mu spojit rodinný život s profesním rozvojem. Jak je vidět, skutečně se mu daří držet rodinu a náročnou kariéru v harmonii.

V březnu roku 2020 se Radek oženil s partnerkou Andreou a o rok později přivítali na svět svého společného syna Sebastiana, s nímž Radek pochlubil i na svých sociálních sítích, kde má 119 tisíc sledujících.

Restaurant na „Staromáku“

Radkovým nejnovějším podnikatelským krokem je představení restaurace 420, jíž slavnostně otevřel v prosinci 2023 na Staroměstském náměstí v Praze.

Tato restaurace je dalším důkazem, že se MasterChef snaží neustále zdokonalovat své kuchařské umění a přinášet něco nového na český gastronomický trh. Restaurace 420, jejíž název odkazuje na mezinárodní telefonní předvolbu České republiky, slibuje moderní kombinaci české kuchyně s dávkou humoru... „Jsou to takové malé vtípky, ale nebudeme na ně příliš upozorňovat. Navíc nejsou zdaleka u každého jídla,“ vzbuzuje Radek v lidech pozornost.

Radek se tedy jistě nenudí. Ostatně, možná jeho pracovní vytížení a nové výzvy jsou i pomocníkem, díky němuž docílil obdivuhodné ztráty 20 kilogramů.

Posuďte sami, jak mu to sluší. Vypadá jako hollywoodská hvězda, nemyslíte?

Jak jeho proměna ukazuje, Radek Kašpárek přistoupil ke změně svého životního stylu s disciplínou, která je charakteristická pro vrcholového sportovce. Omezil příjem cukrů, zavedl pravidelný jídelníček a posílil své fyzické schopnosti díky pečlivě plánovanému cvičebnímu režimu v posilovně.

Výsledkem je zdravější, štíhlejší a spokojenější Radek Kašpárek.

Úbytek na váze a štíhlejší postava byly vidět už po prvních měsících. Skvělý kuchař se tak nejen dostal do parádní formy, stal se ale i inspirací pro ostatní, kteří bobují s pár kily navíc a hledají motivaci.

Radek ukazuje, že i kuchařští profesionálové mohou dosáhnout významných osobních cílů. Jeho cesta k lepší kondici, kterou také sdílel s veřejností na svých sociálních sítích, je důkazem, že odhodlání a makání v posilovně přinášejí své ovoce.

„Vyhýbám se cukrům a snažím se jíst hlavně pravidelně, samozřejmě dřu skoro každý den v posilovně, nic víc v tom není. Obavu jsem měl kvůli zádům, protože jsem před časem prodělal operaci, musím ale říct, že drží a že naopak posilování jim prospívá. Cítím se skvěle,“ řekl Radek ke své změně.

Radkovy profesní úspěchy mu přinesly uznání kritiky i veřejnosti a osobní úspěchy, jako je změna životního stylu a šťastná a milující rodina, jsou jen perfektním doplňkem k jeho nové dráze.

Jak víme, péče o tělo a mysl je klíčem ke spokojenému životu. A my se už těšíme, jak Radka budeme sledovat v další sérii MasterChefa. Podívejte se, jak mu to tam jde:

Zdroj: Youtube

Zdroje: zivotvcesku.cz, cs.wikipedia.org, www.lidovky.cz