Otevíračka Trailparku Bukovka - od 4. května můžeš vyzkoušet nový 7,5 km dlouhý trail

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 25.4.2024

V oblasti podhůří Orlických hor vzniká další slibná bikeová lokalita. Trailpark Bukovka se nachází v areálu Horského resortu Červená Voda nedaleko Dolní Moravy. Otevíračku tu plánují na sobotu 4. května. Provoz bude probíhat v denně až do 12. května. Poté se návštěvníci svezou každý víkend. Na co se můžou bikeři těšit? Čti dál a dozvíš se víc.

První lákadlo je zbrusu nově dokončený modrý trail s celkovou délkou sedm a půl kilometru. Bezpochyby patří k nejdelším v ČR! Za stavbou stojí parta kolem Pepy Kašíka, což je vizitka sama pro sebe, "modří vědí". Na kopec se návštěvníci areálu dostanou rychlou čtyřsedačkovou lanovkou Leitner. V sobotu 4. května je celodenní bikepass k mání se slevou 20%, což řečí čísel znamená 400 Kč za dospělého, 280 vočí za děti od 7 do 12 let.

Trailpark je zatím zaměřený především na rodiny s dětmi. Nejen stavbou dosavadních trailů, ale i pořádáním akcí. Unikátní koncept akce Baby downhill je závodem, na který se sjíždí rodiče s malými puškami z celé ČR. Na Otevíračce proběhne 1. kolo pětidílného seriálu.  

Na Bukovce myslí i na doprovodný program! Přes den bude k dispozici Fruit Bike pro všechny zdarma. Tahle taškařice je pro malý i velký, jestli nevíš, o co jde, mrkni sem - www.fruitbike.cz DJ's budou hrát po celý den a večer na párty s krásně nasvícenou stage. Přespat můžeš v autě na parkovišti zdarma. Pro karavanisty je připravených 12 stání. Gastro je zajištěné formou restaurace a venkovního grilu. 

Kromě zábavy pro děti nabízí Bukovka i Minibike park bez nutnosti použít lanovku. Mini bikepark nabízí tři různé traily včetně červené air line. Červený trail je sice krátký, ale nenechá Tě oddychnout - nabízí nejen lavice, boule, ale i třeba sharkfin. Moderní tvary překážek a bezpečná šířka dopadů je samozřejmostí.

Co dalšího je v areálu už dobudované?

ČERVENÝ BLINDURO TRAIL

V areálu Bukovka se několikrát jel závod Blinduro. Schválený trail přírodního charakteru s délkou 2,5km je určený pro zkušenější bikery. Trail je bez povrchové úpravy, enduro trail s hrabankou, kořeny, kameny prověří jak vaše předloktí, tak vaše zdvihy. 

ČERNÝ TRAIL

Pokud se toho nebojíte, černý trail je učen právě pro vás. Rockgarden, kořeny, hrabanka a prudký sklon, který je dán tím, že trail vede víceméně pod lanovkou, tedy rovnou dolů. Jak červená, tak černá je zatím čistě přírodní, nebyla zde použita žádná technika. Areál čeká na další nezbytná povolení pro další možnosti stavby a rozšíření trailu.

STOUPACÍ TRAIL

Stoupací trail obsahuje kombinaci úseků po lesních cestách. Jeho celková délka činí 6,3 kilometru. Tento trail je charakterizován velmi mírným stoupáním a jemně klopenými zatáčkami. Kromě toho, že lemujeme horskou bystřinu, poskytuje také úchvatné výhledy na okolní panoramata. Dbejte bezpečnosti, jelikož provoz probíhá v obou směrech.

MINI ZELENÁ

Mini zelený trail je určený především pro začátečníky a nejmenší bikery, ale není ani pro zkušené jezdce nudný. Je charakteristický mírným klesáním, překážkami v podobě boulí a bezpečnými klopenými zatáčkami.

MINI MODRÁ

Mini modrý trail nabízí větší sklon a rychlost. Díky vysokým a dlouhým klopeným zatáčkám a rychlým změnám v kopírování terénu svahu si užijete dynamickou jízdu.

PUMPTRACK

Pumptracková dráha, dlouhá 120 metrů, nabízí několik klopených zatáček, boulí a skoků. Je ideální pro začínající i pokročilé bajkery a díky svému designu umožňuje jízdu v mnoha různých kombinacích, včetně možnosti průskoků.

Tady to miluju může platit i pro Tebe

Jasný, Bukovka ještě nenabízí kompletní paletu bikeparkového světa, ale progres je tu cítít každým dnem. Doraž se přesvědčit na vlastní srdce, že heslo: Tady to miluju může platit i pro Tebe. Těšíme se, že se sejdeme v hojným počtu !

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Strejda 25.4.2024 - 10:26

    ,,Trailpark je zatím zaměřený především na rodiny s dětmi" a na fotkách všude visí frajer ve vzduchu :-))

    • profilová fotka Keli 25.4.2024 000 10:34

      Rodina ho neuvisela :)

    • anonymní uživatel Vítězslav Stránský (stransky.vitezslav (a) gmail.com) 25.4.2024 - 12:11

      Na dolekop.com to ladíme víc do komunity :) Ale napsat jsem to musel, už jen to, že se otevírá modrá a je k tomu Baby DH...na jiný weby zvolíme jiný fotky. Dobrá připomínka Strejdo, cenim!

  • anonymní uživatel F*ck Shu Lin 25.4.2024 - 17:26

    Pepa je Bauch!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí