Posun v případu ubodání v pražském autoservisu: Muž jde do vazby, policie odhalila motiv

Soud poslal do vazby muže, který je obviněn z vraždy v autoservisu v pražských Řepích. Motivem byly podle detektivů osobní a pracovní důvody. Redakci CNN Prima NEWS se podařilo zjistit, že útočník měl svého kolegu ubodat nožem.

Ve čtvrtek to bude týden, kdy detektivové vyjížděli ke konfliktu dvou mužů v autoservisu v pražských Řepích. Jejich spor skončil smrtí jednoho z nich. Brutální útok kriminalisté kvalifikovali jako vraždu a útočníka obvinili.

ČTĚTE TAKÉ: Kopance a pěsti do hlavy. Mladíci brutálně zbili školáka na Děčínsku, u soudu dostali podmínku

„Návrh kriminalistů na vzetí podezřelého do vazby státní zástupce akceptoval a následně ho soud poslal do vazby,“ uvedl mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Ještě minulý týden policisté o motivu mlčeli. Ve středu CNN Prima NEWS prozradili, co za napadením stálo. „Kriminalisté pracují s verzí, že motivem skutku byly osobní a pracovní důvody,“ řekl Hrdina.

Nové informace po obvinění útočníka zazněly i od záchranářů. Potvrdili spekulace o bodném zranění. „Na místě jsme pečovali o muže okolo 60 let, který měl bodná poranění v oblasti hrudníku. Vzhledem k velké krevní ztrátě u něj došlo k zástavě oběhu,“ sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Podle informací CNN Prima NEWS útočník svou oběť ubodal nožem. Známý obviněného muže si dodnes nedokáže vysvětlit, co se stalo. „Byl to pohodový bezproblémový člověk, působil na mě dobře. Musel mít nějaký zkrat. Člověk si ani nechce připustit, že by to dokázal,“ řekl CNN Prima NEWS vrahův známý.

„Muž je obviněn ze spáchání trestného činu vraždy, za což mu v případě odsouzení hrozí až 18 let,“ dodal Hrdina. Pozadí brutálního případu odkryje až soud. Kdy první jednání začne, zatím není jasné.

CNN Prima NEWS navíc zjistila, že obětí byl 59letý kolega útočníka. Měl pracovat jako manažer. Na sociálních sítích se prezentoval jako člověk, který pomáhal lidem zachraňovat firmy v době krize.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Policie rozbila česko-ukrajinský gang falešných bankéřů. Volali lidem, ukradli desítky milionů

Tagy:
policie vražda spor soud ubodání Jana Poštová zdravotnická záchranná služba vazba autoservis Richard Hrdina Policie České republiky Řepy