Oblíbený Bar Gabriel v prostorách bývalého benediktinského kláštera znovu otevírá

V areálu smíchovského klášteru Gabriel Loci, kde se mimo jiné pravidelně natáčí filmy a seriály z domácí i zahraniční produkce, probíhají módní prohlídky a kulturní akce včetně divadla a koncertů, se v pátek 26. dubna znovu otevírá veřejnosti oblíbený venkovní Bar Gabriel s kapacitou pro tři sta lidí.

„Letos jsme se rozhodli nainstalovat elektrické lampy a v horším počasí počítáme s možností opláštit venkovní stan, do kterého se vejde zhruba 80 lidí.  V létě je k dispozici také venkovní gril, který si mohou lidé pronajmout i pro sebe,“ říká Robin Krbec, který má na starost provoz Baru Gabriel.

Vyhledávané prostory bývalého benediktinského kláštera poblíž Kinského zahrady, kde v minulosti sídlila Česká pošta, patří společnosti CIMEX, která má dlouholeté zkušenosti s investicemi i do historických budov a správou nemovitostí. 

Právě pod správou společnosti CIMEX, která klášter koupila na konci roku 2019, komplex na pražském Smíchově ožil díky kulturním akcím, ateliérům pro více než šedesát umělců i programu spojenému s letním kinem a letní divadelní scénou. 

„Máme velkou radost, že jsme letos již počtvrté otevřeli náš Bar Gabriel. Přes léto také chystáme druhý ročník festivalu Zlobení pro děti a nově i festival filmů Naruby,“ pokračuje Magdalena Dvorská, projektová manažerka Gabriel Loci.

Jedním z mnoha lákadel Baru Gabriel bude znovu otevřené ohniště, na kterém si návštěvníci mohou opéct špekáčky. Vybírat můžete i ze široké nabídky alkoholických a nealkoholických nápojů, vybraných vín z různých koutů světa a také z nabídky masových i vegetariánských pokrmů.

Bar bude pro veřejnost otevřen každý den od 16 do 22 hodin a je vhodný i pro rodiny s dětmi a vítáni jsou také majitelé psů a dalších domácích mazlíčků.

Otevřeno do 26. dubna. Vždy od 16.00 do 22.00. Adresa: Holečkova 106, 150 00 Praha 5-Smíchov.