bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na bouračku dobrý! Florida bude týden bez Bennetta, Maurice si zábavně oddechl

25. dubna 15:00

Tomáš Zatloukal

Že je všechno špatně, bylo jasné hned. Sama Bennetta, jednoho z klíčových útočníků floridských Panterů, trefil golfák od spoluhráče Brandona Montoura. Do ruky. Se zjevným zraněním musel kvapem z placu, což byla pro loňské finalisty krajně nemilá zpráva. Po vyšetření si ale kouč Paul Maurice přece jen mohl lehce oddechnout. A udělal to zábavně.

Zhruba týden, možná pár dní navíc.

Takový je odhad Bennettovy absence. „Je to jako když se dozvíte, že vaše auto někdo naboural, a pak zjistíte, že máte jen promáčknutý blatník,“ glosoval Maurice situaci.

O Bennetta měl strach, a nejen kvůli tomu, že před svým zraněním stihl Blesky z Tampy ve druhém mači dost potrápit. Vždyť otevřel skóre, navrch přidal asistenci u Tkachukovy trefy.

Osmadvacetiletý centr patří k premiantům dlouhodobě.

Je užitečný na obou koncích kluziště, umí prakticky všechno. Jeho přínos daleko přesahuje oněch 41 bodů, co v aktuální sezoně za 69 partií zapsal. Dokumentuje ho totiž třeba i 178 hitů, co za stejnou dobu rozdal.

VIDEO: Bennetta trefil Montour golfákem

Jeho příchod z Calgary se povedl (trejd proběhl 12. dubna 2021). U Flames se mu roky nedařilo prorazit, to na Floridě dokázal okamžitě a zařadil se ke klíčovým postavám Cats. Možná se mu nedostává takové pozornosti, ale Maurice mu hodně věří a spoléhá na něj.

„Byla to skvělá zpráva,“ popsal už vážněji, co říkal na předpokládanou délku Bennettovy absence.

Až se čtyřka draftu roku 2014 uzdraví, nejspíše opět převezme svou běžnou úlohu – povede druhou formaci s Carterem Verhaeghem a Matthewem Tkachukem na křídlech.

Nesmírně údernou a nebezpečnou. V play-off dvojnásob.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.